Ankara, Kars-Iğdır- Ardahan'a Yeniden Ev Sahipliği Yapıyor

Tarih : 2014-10-10 / Kategori : Kültür & Sanat

Ankara, Kars-Iğdır- Ardahan'a Yeniden Ev Sahipliği Yapıyor

            16-19 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Kars-Iğdır-Ardahan tanıtım günlerine Iğdır Valiliği ve il Kültür ve Turizm Müdürlüğü çok yönlü bir çalışma yapıp, büyük bir katılımla tanıtım günlerine katılacaktır. Tanıtımla ilgili olarak Iğdır Valisi Davut HANER, tanıtım günlerine büyük bir önem verdiklerini belirtti. 

 

          Vali HANER, “Ankara'da 2.si yapılan Iğdır tanıtım günlerine bir çok üretici firma, işletme kurum ve kuruluş katılmaktadır” dedi. Iğdır neleri ile ön plana çıkacaktır diyen Kültür ve Turizm Müdürü Osman ENGİNDENİZ, “SANAYİ ÜRÜNLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE, GIDA, İNŞAAT, DOKUMA, MEYVE, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ile Kültürel ve Turizm değeri olan unsurları ile ön plana çıkmayı planlamaktadır.    Buradaki değerlerimiz nelerdir; Öncelikle Ağrı Dağı, Kervansaray, Kümbetler, Aras Havzası ile Tuz Mağarası gibi değerlerdir. Bu turistik özelliği olan doğa harikası ve tarihi yerler bir uçuş mesafesi kadar yakınınızdadır. Bu Kültür vadisinden Ankara'ya Iğdır'ın Al Almasıyla, Kayısısıyla, Kaya Tuzuyla, Patlıcan Reçeliyle, Kaşarıyla, Balıyla, Yoğurduyla, Lepesiyle, Maşıyla, Nabat Şekeriyle, Sarı köküyle, Evelik otuyla, Bozbaş'ıyla, Taş köftesiyle, Omac aşıyla, Yoğurt aşıyla, El sanatlarıyla, Karabağ kilimiyle  görücüye çıkacaktır” dedi. Kültür ve Turizm Müdürü ENGİNDENİZ, herkesi tanıtım günlerinde Ankara'ya beklediklerini ifade etti. 

Facebook Beğenenler

  1. kerem 2014-10-10 11:36:40

    Arkadaş, geçen seferki gibi olmasın. Sade sıradan.... Öte yandan hala her ile 4 gün tanıtım verilip, 3 ile aynı anda 4 gün verilmeside merak konusudur. Geçen Tanıtımda KARS dan başka millet birşey görmedi.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.