Ankara’da Dört Gün Kars Ardahan Iğdır Rüzgârı Esti

Tarih : 2014-10-28 / Kategori : Kültür & Sanat

Ankara’da Dört Gün Kars Ardahan Iğdır Rüzgârı Esti

Kars, Ardahan, Iğdır Valilikleri ve Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu öncülüğünde, KAI Federasyon, Vakıf ve Derneklerinin katkılarıyla Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 16- 19 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2. Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri Kars, Ardahan, Iğdır Valilikleri ve Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu öncülüğünde, KAI Federasyon, Vakıf ve Derneklerinin katkılarıyla Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 16- 19 Ekim tarihleri arasında düzenlenen

         2. Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri dört gün ziyaretçi akınına uğradı.

 

         Muhteşem Açılış Töreni ile başlayan Etkinlikte daha sonraki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Muğla Valisi Amir Çiçek, Iğdır Millet Vekili Sinan OĞAN, Iğdır eski Millet Vekili Dursun AKDEMİR, Kahraman Maraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kars eski Valisi Eyüp Tepe, Iğdır eski Valisi Ahmet Pek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Kars eski Milletvekillerinden Zeki Karabayır,  Mahmut Esat Güven, Zeki Naci Tarhan, Selahattin Beyribey, Ardahan eski Milletvekili Saffet Kaya, Sakarya eski Milletvekili Recep Yıldırım, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Geleri,  Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Bürokratlarımız, Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'ne ziyaret ettiler.Tüm ziyaretçilere yörenin Ketesi, Kaşar, Patlıcan Reçeli, Iğdır Elması, Iğdır Kayısı’sı , Nebat Şekeri, Yoğurt Aşı, Omac Aşı ve  peynirleri ikram edildi diyen Iğdır İl Kültür ve  Turizm Müdürü Osman ENGİNDENİZ “ayrıca stantımızı ziyaret eden Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE’ye, Bakanımız Sayın Beşir ATALAY’a, Iğdırın Karabağ Motifli halıları Sayın Valimiz Davut HANER tarafından kendilerine hediye edilmiştir, ayrıca stantımıza misafir olan Bakan yardımcılarına, Genel Müdürlere, Yörenin Millet Vekillerine, Yöreye has ürünlerinden ikram ve hediye edilmiştir.

Iğdır’dan gelen Kafkas Halk Oyunları ve Halay ekibi Topluluğu dört gün boyunca gelen ziyaretçilere Halk Oyunlarını sergilediler. Iğdır’ın yerel sanatçısı Servet AKKUŞ  ziyaretçilere Müzik ziyafeti sundu, Âşıklar Mustafa Aydın, Paşa Susanoğlu, Muhlis Denizer, İsmail Aladağlı, Bilal Ersani'nin sazları ve sesleri eşliğinde açık alanda ve Atatürk Kültür Merkezi içinde halay çektiler. Âşıkların atışmalarını dinlediler. Sanatçılar Mine Kuş, Mehmet Akbulut, Birkan Kursay da türküleriyle Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'ne renk kattılar.

Yöresel lezzetlerin tanıtımın ve satışının yapıldığı Tanıtım Günleri'nde en büyük ilgiyi Has Mandıra’nın kaşar peyniri, Patlıcan Reçeli ve Iğdır’ın Elma’sı gördü. Hem AKM içindeki stantlarda hem de açık alandaki Yiyecek Çadırında kaz, kaşar peyniri, çeçil peyniri, bal, kete satışı yapan esnaflar satışlardan dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.” dedi.

             2. düzenlenen AKM günlerinde yine ziyaretçi akını yoğundu bu tanıtımda bizden hiçbir desteğini esirgemeyen bize her alanda katkılarını esirgemeyen başta Sayın Valimiz Davut HANER’e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz diyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman ENGİNDENİZ “bizi yalnız bırakmayan Vali Yardımcısı Mevlüt ÖZMEN’e, İl Özel İdaresine, Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimize, İş Adamlarımıza, Üreticilerimize, Kurumlarımıza ve orda bizi yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.