Şair Yahya Azeroğlu ‘Ahlat’ta’ Kitabını imzaladı

Tarih : 2014-11-03 / Kategori : Kültür & Sanat

Şair Yahya Azeroğlu ‘Ahlat’ta’ Kitabını imzaladı

       Iğdır'lı Şair Yahya Azeroğlu, 22-24 Eylül 2014 tarihlerinde katıldığı III. Uluslar arası Ahlat-Avrasya Bilim Kültür ve Sanat Sempozyum’nda kitaplarını da imzaladı.

 

     Son yıllarda birçok sempozyuma katılan Azeroğlu, üç şiir kitabı sahibi olan bir şair. Birinci kitabı ‘Çırpınış,  ikinci kitabı ‘Sessiz Çığlıklar’ ve üçüncü kitabı ise ‘Atatürk’ten Örnek Al’ adlarını taşımaktadır.

      Sempozyuma katılan bilim adamlarına ‘Atatürk’ten Örnek Al’ adlı kitabını imzalayan Şair Yahya Azeroğlu, duygu ve düşüncelerini gazetemiz aracılığıyla dile getirdi. Sait Küçük olarak şair Azeroğlu ile yaptığımız kısa söyleşi şöyle: “Benim üçüncü kitabım olan ‘Atatürk’ten Örnek Al’ adlı kitabım, adından da anlaşılacağı gibi vatanımızın kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e adanmış ve onu konu edinen şiirleri içermektedir. Bu kitapta Atatürk’ün yaptıkları dile getirilmiş, ilke ve inkılâpları anlatılmıştır. Onun için kıta sayısı 100’e varan destanlar bu kitapta yer almıştır. 

          Naçizane yazdığım bu şiirler ile Atatürk’e olan vefa borcumu bir nebze de olsa ödemek istedim. Bu kitabı Erzurum’da Taş Medrese Yayınları tarafından 2010 tarihinde çıkardım. Bitlis’e ve Ahlat’a gelmiş iken burada bizimle birlikte bildiri sunan arkadaşlarıma da kitabımı imzalayarak sunmak benim için bir onur oldu. Kitabımın adından da anlaşılacağı gibi hepimizin Atatürk’ten örnek alması ve onun mirasını yarınlara taşıması gerekmektedir. Daha nice yıllar yaşayacak olan Cumhuriyetimizi yaşatmak, şiirlerimizle, öykülerimizle, romanlarımızla, tarihi kitaplarımızla yarın ki kuşaklara aktarmak boynumuzun borcudur.

           Kitabımda Çanakkale Geçilmez, Tarih Ondokuz Mayıs, Atatürk’ün İlkeleri, Cumhuriyet, Atatürk ve Laiklik, Atatürk ve Halkçılık, Mustafa Kemal’in Devleti, Atatürk ve Milliyetçilik, Mustafa Kemal ve İnkilapçılık, Atatürk’ten Örnek Al, Bu Memleket, Atamsın Benim, Oğlum, Atamın Emri, Hayranım Mustafa Kemal Paşa’ya gibi başlıklı şiirler yer almıştır.

Şairin, ‘Atatürk’ten Örnek Al’ adlı şiiri şöyle:

Ey vatandaş yaşadığın hayatta

Çalışırken Atatürk’ten örnek al

Ömrün süresince cihanda yurtta

Barışırken Atatürk’ten örnek al 

İlim için kalk da yürü git Çin’e

Sevgiyi yaşarken sırt çevir kine

Yetmiş iki çeşit toplum içine

Karışırken Atatürk’ten örnek al

 

Hızla yürü hak bildiğin yolunda

Güç kuvvet ol alperenler kolunda

Milletlerle ilim irfan yolunda

Yarışırken Atatürk’ten örnek al

 

Dünyada harekat eyle usunla

Şühadaya su ver altın tasınla

Vatanı korumak için hasımla

Vuruşurken Atatürk’ten örnek al

 

AZEROĞLU durma öyle asude

Fikirlerin filizlensin arzuda

Nutuk atmak için milli kürsüde

Konuşurken Atatürk’ten örnek al

 

Facebook Beğenenler

  1. Murat AKSU 2015-04-30 13:37:52

    AZEROĞLU durma öyle asude<br /><br />Fikirlerin filizlensin arzuda<br /><br />Nutuk atmak için milli kürsüde<br /><br />Konuşurken Atatürk’ten örnek al<br /> Duruşun, Kişiliğin ve yaşantınla gençlere örnek bir abimiz olarak sizi saygıyla selamlıyor yaşantınızın tüm gençlere ilham vereceğini sizin açmış olduğunuz bu yoldan nice cengaver aydın gençlerimizin yürüyeceğini biliyor gururlanıyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum saygılarımla selamlıyorum. Her şey gönlünce olsun abim benim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası