Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Büyük Fuara Hazırlanıyor

Tarih : 2015-02-19 / Kategori : Kültür & Sanat

Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Büyük Fuara Hazırlanıyor

           Doğu Anadolu’nun illeri olan Kars, Ardahan ve Iğdır, İstanbul’da 23-26 Nisan’da CNR’da müthiş bir fuara hazırlanıyor.

 

          Doğu Anadolu'nun illeri olan Kars, Ardahan ve Iğdır, İstanbul'da 23-26 Nisan'da CNR'da müthiş bir fuara hazırlanıyor.  KAİ Vakfı tarafından düzenlenen Anatolia ve Popüler Medya tarafından organize edilen fuar hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kars, Ardahan ve Iğdır valiliğinin büyük destek verdiği organizasyon için tüm il ve ilçe belediye başkanlıkları da bu fuar için geri sayıma başladı. Belediyeler yörelerini tanıtmak için kendilerine özgü tüm kültürel öğeleri kendi stantlarında sergilemek için hazırlanıyorlar.

          Doğu'nun serhat illeri doğal güzellikleri, müthiş tarihi dokusuyla ve zengin kültürüyle 4 gün boyunca İstanbul'da hem hemşehrileri hem de Kars, Ardahan ve Iğdır'ı seven, merak eden 7'den 70'e tüm vatandaşları CNR'daki fuara bekliyor.

           Güneşin ilk doğduğu topraklar, Türkiye'nin başkenti Ankara'da gerçekleştirdiği tanıtım çalışmalarını bir adım öteye taşıyarak dünya başkenti İstanbul'da görücüye çıkarıyor.

           TÜRKİYE'DE BİR İLK YAŞANACAK

             Ankara Atatürk Kültür Merkezi ve İstanbul Feshane'de gerçekleştirilen yöre günlerine Serhat illerimiz yeni bir boyut kazandıracak. Uluslar arası fuarların gerçekleştirildiği CNR Expo fuar alanında yöresel ürünler ile birlikte turizimdeki marka değerini artırmak isteyen Serhat illerimiz bir ilke imza atarak tüm değerlerini CNR'da bir bir sergileyecek. Bu arada CNR'da bugüne kadar il tanıtım günleri yapılmamıştı.

            KAİ Vakfı başta Yılmaz Ulubey, Orhan Çerkez ve Cemal Avcı önderliğinde hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında olmak üzere il, ilçe hatta köy dernek başkanları ile kahvaltılı toplantılarda buluşuyor. Fuarda neler yapılacağını fuarın anlatılması ve dernek başkanları ve yönetimin neler yapması gerektiği detayları ile ele alınıyor… Kars, Ardahan ve Iğdırlı her bir bireyin bu fuara önem vermesi gerektiğini belirten dernek yöneticileri her hemşerinin en az 3 - 5 komşusunu bu fuara mutlaka davet edip getirmesini istiyor.

FUARA GELENLER DOĞU'YU ADETA YAŞAYACAK

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın tüm üç boyutlu görsellerinin sergileneceği, yöresel aşıkların, ünlü sanatçıların sahne alacağı kültür dolu stantların yer alacağı CNR fuarı adeta ziyaretçilerini Kars'a, Ardahan'a ve Iğdır'a götürecek. Dünyaca ünlü, yöresel tatlarımız başta kaz, bal, peynir, kızılcık ve hurmasına varana kadar her türlü yöresel ürünlerin vatandaşlarımızca büyük rağbet görmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun parlayan yıldızları Kars, Ardahan ve Iğdır'ın güçlerini, potansiyelini tüm Türkiye'ye gösterme adına bu dev fuarı yaklaşık bir milyon vatandaşın ziyaret etmesi beklenmekte. Yöremizin ünlü işadamlarının da bu fuarda hem sponsor hem de stant kiralayarak destek vermesi isteniyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası