Iğdır Kars Ardahan Tanıtım Günleri Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2015-02-27 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır Kars Ardahan Tanıtım Günleri Toplantısı Yapıldı

           İstanbul’da Feshane’de her yıl düzenlenen Iğdır Kars Ardahan Tanıtım günleri bu yıl da Yeşilköy'de Dünya Ticaret Merkezi yanındaki CNR Fuar alanında  yapılacak.

 

          23/26 Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan Iğdır Kars Ardahan Tanıtım Günlerinin Iğdır’daki çalışmaları şimdiden başlatıldı.

          Kültür Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz’in başkanlığında ildeki ilgili kurum ve kuruluşların yanısıra özel sektör temsilcilerinin de katıldığı toplantı yoğun bir tempoda sürdü.

           Kültür Turizm İl Müdürü Engindeniz “ekonomik sorunlar aşılırsa önümüzde Nevruz etkinlikleri var  kurumumuz yoğun şekilde hazırlanmaktadır. Şimdi ise Nisan ayı çalışmasını hızlı bir tempoda başlatıyoruz. Her etkinliği Iğdır’a ve yöresel kültürümüze layık şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sayın Valimiz Davut HANER’in,  ilgili kurumlarının ve iş adamlarının desteği sayesinde yaptığımız işlerden alnımızın akıyla da çıkmaktayız. 23/26 Nisan tarihleri arasında yapılacak KIA etkinliklerinde de siz değerli idarecilerimiz ve sanayicilerimizle birlikte güzel şeylere imza atacağız, Iğdırımızı layıkıyla tanıtacağız, buna eminiz” dedi.

           İlgili kurumlarla tanıtım ve iş bölümü programı oluşturma çalışması yapıldı. Stantda yer alacak kurum ve firmalar belirlendi.

         FUARA GELENLER DOĞU'YU ADETA YAŞAYACAK

        Kars, Ardahan ve Iğdır'ın tüm üç boyutlu görsellerinin sergileneceği, yöresel aşıkların, ünlü sanatçıların sahne alacağı kültür dolu stantların yer alacağı CNR fuarı adeta ziyaretçilerini Kars'a, Ardahan'a ve Iğdır'a götürecek. Dünyaca ünlü, yöresel tatlarımız başta, bozbaş, patlıcan reçeli, taşköfte, gatığaşı,  kaz, bal, peynir, kızılcık ve hurmasına varana kadar her türlü yöresel ürünlerin vatandaşlarımızca büyük rağbet görmesi bekleniyor.

         Doğu Anadolu'nun parlayan yıldızları Kars, Ardahan ve Iğdır'ın güçlerini, potansiyelini tüm Türkiye'ye gösterme adına bu dev fuarı yaklaşık bir milyon vatandaşın ziyaret etmesi beklenmekte. Yöremizin ünlü işadamlarının da bu fuarda hem sponsor hem de stant kiralayarak destek vermesi isteniyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.