Nevruz Kutlama Afişleri Bilbordları Süsledi

Tarih : 2015-03-19 / Kategori : Kültür & Sanat

Nevruz Kutlama Afişleri Bilbordları Süsledi

              19/21 Mart Tarihleri arası kutlanmaya başlanacak Nevruz şenlikleri ilimizdeki bilbordları süslemeye başladı.

 

            İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz “TC. Başbaşbakanlık Tanıtma Fonu, Iğdır Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenecek Nevruz Bayramı şenlikleri 19 Mart günü Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde yürütülen “Bereket ormanları” projesi kapsamında saat 15.00 de fidan dağıtımı ve akşam 19.00 da Kültür merkezinde düzenlenecek Nevruziyelerin okunacağı şiir gecesi ile başlayacaktır.

20 Mart günü ise saat 14.00 de Kent ormanı karşısında Bereket ormanına fidan dikimi ile akşam saat 19.00 da Kültür merkezinde Nevruz konulu sempozyum yapılacak, Sempozyumda üniversiteden bilim adamları Nevruz geleneğini değerlendirecekler.

21 Mart günü ise Mehmetçik anıtından başlayacak Nevruz yürüyüşü ile 09.00 da başlayacak törenler Zübeyde hanım bulvarında 09.30 da Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayacak törenler, protokol konuşması, stantların gezimi, yedi levin dağıtımı, örste demir dövme, ateşten atlama, Kafkas halkoyunları, kosa kosa oyunu,  İran’dan gelen sanatçılar ve halkoyunları, Azerbaycandan gelen sanatçılar ve halkoyunları, Gürcistan müzik grubu ve halkoyunları ile sürecek gösteriler akşam ünlü halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü’nün gece boyunca sürdüreceği konser ile son bulacaktır.

Gün boyunca kara çadırlar kurulacak ve önünde koyunlar kesilip kavurma yapılıp, protokola ve halka ikram edilecektir. Ayrıca İl Özel idaresinin hazırlattığı 3000 kişilik yedi levin, Iğdır Ticaret Odası Başkanlığı da hazırlattığı 1000 kişilik yedi levini tören alanında halka dağıtacaktır. Yaycılı Kardeşler firması ise Azerbaycan’dan ve Nahcivan’dan gelen tüm misafirlerin masraflarını üstlenmiştir.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz “Nevruz törenleri halkımızın kardeşliğini, dostluğunu, birlikteliğini daha da pekiştirmek için bir vesiledir. Nevruz kutlamaları dolayısıyla her zaman olduğu gibi bizlere destek olan Sayın Valimiz Davut Haner’e, Başbakanlık Tanıtma Fonu Başkanlığına, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine,  İşadamlarımıza, kurumlarımıza teşekkür ederim. Kurum olarak gücümüzün yettiğince en iyi kutlamaları yapacağız. Şimdiden tüm halkımızın Nevruz’unu kutluyorum.” diye konuştu.

Törenlere yurt dışından ve yurt içinden birçok davetlinin katılması bekleniyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.