Nevruz’un Ardından

Tarih : 2015-03-25 / Kategori : Kültür & Sanat

Nevruz’un Ardından

                 4 ÜLKEYLE BİRLİKTE KUTLADIĞIMIZ MUHTEŞEM NEVRUZ

 

             İlimiz geçtiğimiz günlerde ağızlarda tad bırakan bir Nevruz kutlamasını daha geride bıraktı.

İran, Azerbaycan (Nahcivan), Gürcistan ve ev sahibi Türkiye’mizin (Iğdır ilimizin) birlikte kutladığı Nevruz Şenlikleri adına yakışır şekilde fidan dağıtılması, Nevruziye şiirleri etkinliği, Nevruz sempozyumu ve 21 Mart günü Nevruz’un kulak asması, kosa kosa, yedi levin dağıtılması, kırmızı yumurta tokuşturulması, üzümlü pilav dağıtımı, 4 ülkenin folklör şölenleri, ses sanatçıları dinletileri, çadırlarda sac lavaşı ile sac kavurması ikramı, yöresel halaylar çekilmesi, akşam da Türkiye’nin değerli sanatçısı Sümer Ezgü’nün birbirinden güzel türküleriyle süslediği konseri devam etti.

            Binlece insanın toplandığı Zübeyde Hanım Bulvarında kardeşliğin, barışın, güzelliğin, sevginin, yeşilliğin, baharın, neşenin, gülücüklerin, halayların, türkülerin hakim olduğuna şahid olduk.

            İnsanlar günlerce önceden Iğdır’ın gelinciklere bürünmüş, Nahcivan, Gürcistan, İran ve Türkiye bayraklarıyla süslenmiş, insanların biri birine sevgi - saygı sunduğu, kara çadırlarla Türk halkının kültürünün yaşatılmaya çalışıldığı otantik havası yakalanmıştı.

            Kurumlara verilen görevler harfiyen yerine getirildi, bayram günü televizyon yayınları sanki Nevruz böyle kutlanır dedirtti.

            Iğdır bir kültür şehriydi. Iğdır kabuğunu kırmış komşu devletlerle haşır neşir olmuş, Iğdır ve çevre illerden gelen yüzlerce insana günlerce önceden ev sahipliği yapmaya başlamıştı bile.

            Nevruz kutlamaları dolayısıyla şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler sayesinde ticaret yapan pastanecinin, otelcinin, konfeksiyoncunun, ayakkabıcının, bakkalın, manavın yüzü Nevruz bayramı gibi gülümsemekteydi.

            Büyük bir coğrafyanın bayram olarak kutladığı Nevruz Iğdır’da, ehil ellerde, layıkiyle kutlanmaktaydı bir kez daha. İnsanlar kıştan çıkmanın yorgunluğunu üzerlerinden atmışcasına, eğlencenin doruklarında, herkes el ele, gönül gönüle birlikten kuvvet doğar sözünü haykırırcasına kenetlenerek bayramı yaşadılar.

            Nevruz kutlamalarını başarıyla gerçekleştiren, gece gündüz demeden çalışan  Iğdır Kültür ve Turizm Müdürümüz Osman Engindeniz’i ve personellerini  ve Organizasyonu başarıyla yürüten Deniz Organizasyonu içtenlikle kutluyoruz.

            Bir sonraki Nevruz kutlamalarının Balkan ülkelerini de ağırlayacak düzeyde yapılması hedefleri olmalı..               

                        Ali ŞIKTAŞ 

            Nevruzunuz mübarek olsun..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası