“Yüreğim İrevan’da Kaldı” Romanı Çıktı

Tarih : 2015-03-30 / Kategori : Kültür & Sanat

“Yüreğim İrevan’da Kaldı” Romanı Çıktı

       SERDAR ÜNSAL ”ERMENİLERİN GERÇEK YÜZÜ BU ROMANDA”

 

       Eğitimci, Gazeteci araştırmacı yazar     Serdar Ünsal  tarafından yazılan  1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesinin anlatıldığı roman,  çıktı.

       ” Yüreğim İrevan’da kaldı“

          Yazar Ünsal kitabıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Gerçek yaşanmış bir hikaye, bölgemizde binlerce yürekleri İrevan’da  Erivan’da kalanlar var. Çünkü geride kalan sadece bir ailenin değil, binlerce ailenin yüreğiydi. Yaşanmış bir acının, bir kaçışın, bir kökten sökülüşün hikayesi, daha doğrusu babaannemin İrevan’dan Ermenilerin saldırısı sonucu kaçışlarının hikayesi, İrevan’dan Aras nehrine oradan İran’a İran’dan Türkiye’ye Iğdır’a gelip bin bir zorluklarla yaşamaya çalıştığı bir yaşam öyküsü. Babaannem İrevan’da evini, sevdiklerini, babasını bırakarak kocasıyla kızıyla İran’a kaçarken Ermeniler tarafından Aras nehrinde kocasının vurulmasını ölünceye kadar unutamadı. İşte Ermeni mezalimini en iyi şekilde bu romanda analtmaya çalıştım. Ermeniler sözde soykırım yalanlarının 100. Yılına hazırlanırken bu romanın çıkması bence çok ses getirecek. Ermenilerin gerçek yüzünü herkes bir daha yakından görmüş olacaktır. Kısacası  okuyucu, “Yüreğim İrevan'da Kaldı" romanında Vatana, İrevan'a, hasret ölenlerin hikayesini, Ermenilerin yaptığı zulmü, Ermenilerin 1920 yılında İrevan' da yaptıkları vahşeti,  Aras nehrini kan gölüne çevirmelerini, eşi kocadan, anneyi yavrusundan, anne ve babayı evladından ayırmalarını, bir Hocalı faciasının benzerini  okuyacak, hüzünlenecek, üzülecek. Bu romanın yazılmasında  ve basılmasında bana desteklerini esirgemeyen Yaycılı Kardeşler  şirketi sahibi İshak Yaycılı ve  eşi Azer  Yaycılı’ya,  yazar Fatma Çetin kabadayı, Müslim Oğuz, Ali Nihat Şıktaş’a teşekkür ederim“

                Serdar  Ünsal, tarafından yazılan romanın editörlüğünü  Zeynep Hoşhaber, Azerbaycan Türkçesi ile yazılan kısımları Hatice Tağal’ın, kapak tasarımı Tuncer Kırhan, kapak resmi Ekber Yeşilyurt, PR menejeri  Elnur  Eltürk  üstlenmiştir. Ermeni Yalanlarını Çürütecek, Gerçek Yaşanmış Bir Öykü Olan Vatana, Annesine, Babasına, Çocuğuna, Kardeşine, Evine Hasret Ölen Bir Kadının Hayat Hikayesinin Anlatıldığı Yüreğim İrevan'da Romanı Ünsal Kırtasiye Kurtuluş İlkokulu Karşısı IĞDIR dan temin edebilir ve [email protected] 05368870851 nolu telefondan sipariş verebilirsiniz.

Arka kapak yazısı

       Ön yüzünde Ağrı Dağı ve bir Türk kızının yer aldığı kitabın arka kapağında ise şu cümleler yer alıyor: “Silah sesleri önce Abbas’ı, ardından da Seriye’yi sıçratarak uyandırmıştı. Demek ki onlar yola koyulur koyulmaz Ermeniler de boş durmamıştı. Belki Erivan bile basılmıştı. Şehrin mescidine yakın olan o sıcak evlerinin yerinde belki de şimdi yeller esiyordu. Muhakkak ki birçok yer harabeye dönmüş, yıllarca elleriyle yaptıkları evleri belki de yakılmış talan edilmişti.

         Onlar affetmezdi. Onlar acımazdı...! Onlar merhamet nedir bilmezdi.

           Bilemezdi evinin anahtarını komşusu Zilaf’a bırakırken onun da ‘Nasıl olsa dönemezler’ diyerek evindeki eşyalarına el koyacağını… Halısından tabağına, kıyafetlerinden perdesine, çiçeğinden çarşafına kadar her şeyini acelece evine taşıyacağını… Bilemeyecekti de. Korkuyla gözlerine bakan kocasının ani kalkışıyla Seriye de kızını uyandırdı: “Firuze! Kalk kızım! Hemen kaçmalıyız… Kalk yavrum… Kaçmalıyız! Yaklaşıyorlar!” 

Gerçek bir hayat hikayesi okuru baştan sona sarmalayacak!

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.