51’Nci Kütüphane Haftası Kutlandı

Tarih : 2015-04-01 / Kategori : Kültür & Sanat

51’Nci Kütüphane Haftası Kutlandı

           Kütüphane haftası dolayısıyla ilimizde de kültür sarayında kutlama yapıldı.

 

         Kütüphane haftası kutlama etkinliğinde Kütüphane Müdürü Muharrem Tenlik okuyucu sayısı, kitap sayısı, kütüphane faaliyetleri ve günün manası içeren  konuşma yaptı.

          Daha sonra konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz ise “Sayın Valim, değerli protokol, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler, yazılı ve sözlü basınımızın değerli temsilcileri, sevgili meslektaşlarım ve saygıdeğer katılımcılar. 51. Kütüphane haftasına hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

         Bugün kütüphaneler haftası hepimize kutlu olsun.  Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan  haftayı kütüphaneler haftası olarak kutluyoruz. Hafta süresince, kitapların önemi, kütüphanelerin geliştirilmesi ve kütüphaneciliğin sorunları dile getirilir, kütüphanelerde uyulması  gereken kurallar anlatılır. İçindeki kitaplardan herkesin yararlandığı binalara kütüphane, kitapların korunması, sınıflandırılması ve okuyucuya kitap verilmesi gibi görevleri yapan memurlarada kütüphaneci denir.

          Eski çağlardan beri insanlığın hizmetinde olan kütüphaneler, her toplum için önemli olmuştur. Son zamanlarda, toplumun bazı kesimlerinde, kütüphane ve onun etrafında gerçekleşen insani yararlar konusunda, bilgi ve bilinç yetersizliğinin üst düzeye ulaştığı gözlenmektedir. İnsanlık tarihi, kütüphanenin yerine koyabileceği bir kurumu, henüz daha keşfedebilmiş değildir. Çünkü, kütüphaneler, okumanın, öğrenmenin, düşünmenin ve üretmenin yegane odak merkezidir. Her türlü eğitim aşamasında merkez; resmi eğitim ortamı dışında yön belirleyici, hayata tutunabileceğimiz bilgilerin toplandığı kutsal mekanlardır.

          Sayın Valim, değerli konuklar, Türkiye'miz, insanlık tarihinin, başka bir deyişle uygarlık tarihinin tüm aşamalarını görmüş-geçirmiş, yer yüzündeki  3-4 ülkeden biridir. Bu kimliğin ve saygınlığın yeri, daha yukarısı ve daha iyisi olmalıdır. Bu topraklarda yaşayan insanlar, geleceğe umutla bakabilmelidir. İnsanlar gibi toplumlarında, henüz kullanamadığı yada kullanmadığı dinamiklerini yeniden gözden geçirmesi elzemdir. Hayatını bilgi yoluyla çizme, yönlendirme ve sonuçlandırma yetisini henüz tam anlamıyla gerçekleştiremeyen ülkemizin, belkide en önemli varlığı bu potansiyelidir.

       Sayın Valim, değerli konuklar, 51.kütüphane haftasının düzenlenmesinde katkısı olan tüm kişi ve kurumlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Doyurucu olduğunu düşündüğümüz  hafta etkinliklerinin, herkese yararlar  getirmesini diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. “  dedi.

        Slayt gösterisinden sonra söz alan Iğdır Üniversitesi Hocası Yrd. Doç. Dr.  Musa Çetin konuşmasını yaptı. Çetin “ülkelerin gelişmişliği okuma kültürleriyle bağlantılıdır. Bizleri yaratanda ilk emrinde oku demiştir.” diye konuştu.

           Çok kitap okuyan öğrencilere Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil tarafından ödüllerinin dağıtımından sonra verilen kokteyl ve kitap sergisi gezisi ile toplantı sona erdi. Bugünse Kültür Turizm Müdürlüğü bahçesinde kitap okuma etkinliği yapılacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası