Zahir Bebek, Sağlık Bakanlığının hava ambulansı ile hayata tutundu

Tarih : 2014-07-16 / Kategori : Sağlık

Zahir Bebek, Sağlık Bakanlığının hava ambulansı ile hayata tutundu

           Dün öğlen saatlerinde Iğdır Devlet Hastanesinde solunum yetmezliği teşhisi konulan Zahir Bebek, Sağlık Bakanlığının hava ambulansı ile hayata tutundu.

             Hasta,112 ambulansıyla Iğdır Havalimanına ulaştırıldı. Buradan Sağlık Bakanlığının hava ambulansı ile Erzurum Özel Buhara Hastanesine aynı gün nakli sağlandı.

              Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Iğdır İl Sağlık Müdürü Alpaslan Erol, hava ambulanslarının hasta nakillerinde hayati önem taşıdığını belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulans sisteminin vatandaşların hizmetinde olduğunu ifade etti. Erol, bazı acil hastaların, ön müdahale sonrasında gerekli donanım ve ekibe sahip yakın illerdeki hastanelere zaman kaybetmeksizin hava yoluyla sevk edildiğini bildirdi. Iğdır Devlet Hastanesinde solunum yetmezliği teşhisi konulan Zahir bebeğin 112 ambulansıyla Iğdır Havaalanı'na ulaştırıldığını hatırlatan Erol şunları kaydetti: "Hastamız, Iğdır Havaalanından Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansı ile Erzurum Özel Buhara Hastanesine aynı gün ulaştırıldı. Hastamıza acil şifalar dileriz. Hava ambulansı yaşam savaşı veren hastalarımıza umut oluyor. Bu önemli hizmetten sosyal güvencesi olsun ya da olmasın her vatandaş ücretsiz yararlanmaktadır." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.