Yeni hastane Vali Davut HANER tarafından ziyaret edildi

Tarih : 2014-09-26 / Kategori : Sağlık

Yeni hastane Vali Davut  HANER tarafından ziyaret edildi

         Iğdır Valisi  Davut HANER ve İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL, geçtiğimiz günlerde sağlık hizmetlerinin sunumunu yerinde değerlendirmek için Iğdır Devlet Hastanesine ve yapımı tamamlanarak pek yakında hizmete açılacak olan 250 yataklı yeni devlet hastanesine ziyarette bulundular. 

 

        Yapılan izlenimler üzerine; Vali Davut HANER’e bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL aşağıdaki açıklamalarda bulundu. Müdür EROL “Yapımı amamlanan hastanemiz, tek kişilik odalarda 250 yatak kapasitesiyle, modern ve şık donanımlı özel ve süit odalarıyla, ameliyathaneleri, yetişkin yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve tüm branşlarda vereceği poliklinik hizmetleriyle bulunduğumuz coğrafyada bir tercih merkezi haline gelecek, vatandaşlarımıza hak ettikleri en iyi sağlık hizmetinin sunumuna aracılık edecektir. Ayrıca yüksek standartlara sahip, fiziki koşulları fazlasıyla yeterli yeni Hastanenin faaliyete girmesiyle poliklinik ve hekim sayısı artacak, bununla beraber hasta bekleme süreleri azalacak, tüm birimlerin tek çatı altında hizmet vermesiyle hasta mağduriyetleri de giderilecektir. Bu sebeple il dışı sevklerimiz azalacak ve vatandaşlarımız kaliteli sağlık hizmetine ulaşacaktır.

            Şimdiye kadar hastanenin amacına uygun ve halkımızın beklentilerine cevap verebilecek düzeyde olması için birçok kez proje üzerinde yeniliklere gidildi, son olarak girişimlerimiz ve bakanlığımızın desteğiyle hastane alanı içine helikopter pisti yapımına başlandı. Böylelikle acil hasta sevklerinde büyük ölçüde zaman kazanacağımızı ve bu hastanenin ilimize son yıllarda yapılan en büyük sağlık yatırımı olduğunu da bilgilerinize sunmak isterim.” şeklinde ifade etti.

              Müdür EROL “Bakanlığımızın son yıllarda uyguladığı politika ve reformlarla sağlıkta önemli mesafeler alındı, çok yol kat edildi. İlimize verilen desteklerle de birçok yeni hizmet binasının yapımı tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu. Halende ilimiz sağlık hizmetlerinin sunumuna yönelik yatırım projelerimiz dâhilinde çalışmalarımız mevcuttur. 

             Son olarak yapımı tamamlanan modern ve donanımlı yeni hastanemizin hizmete başlamasıyla da, vatandaşlarımıza etkin ve kaliteli sağlık hizmetinin sunumunu ve insan odaklı çalışmalarımızla memnuniyet düzeyini en üst düzeyde tutmayı hedefliyor, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye açıklamalar da bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.