Iğdır’da Kanser Hastaları İçin İl Dışına Sevk Sorunu Bitti

Tarih : 2014-11-10 / Kategori : Sağlık

Iğdır’da Kanser Hastaları İçin  İl Dışına Sevk Sorunu Bitti

           Iğdır Devlet Hastanesinde açılan Gastroenteroloji bölümüyle mide ve bağırsak kanseri hastaları kendi memleketlerinde tedavi edilecek.

 

         Hastane bünyesinde açılan yeni bölüm sayesinde kentte yaşayan bağırsak ve mide kanseri hastalarının, tedavi için başka şehirlere gitmesinin önüne geçildi. Bölüm sorumlusu Uzman Dr. Serta Kılıncalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nde mide ve bağırsak kanseri vakalarına sıkça rastladıklarını söyledi. 

          Kılıncalp, bölümün olmayışı nedeniyle kanser hastalarının başka şehirlere gittiğini ve bunun büyük bir sorun oluşturduğunu belirterek, "Bu bölüm mide ve bağırsak kanseri hastaları için hayati önem taşıyor. Hastalığın durumu ve teşhis için bu bölümde tedavi gerekiyor. Böyle bir bölüm olmadığı için hastalarımız şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Artık burada de gereken tedavi yapılabilecek" dedi. 

           Kanser hastalarının tedavisi için gerekli tüm ekipmanların temin edildiğini vurgulayan Kılıncalp, bundan böyle rahatlıkla kanser tedavisi yapabileceklerini aktardı. 

            Kış mevsiminde hava şartları nedeniyle hastaların sevki sırasında büyük sorunlar çıkıyordu diyen Kılıncalp, sözlerini şöyle tamamladı:

           "Çok şükür bu sorun tamamen ortadan kalktı. Kanserin yanı sıra mide kanaması geçiren hastalar için de hayat kurtarıcı bir bölüm açtık. Bu hastalara acil müdahale edilmesi gerektiği için sevk sırasında ölümler ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle hayatını kaybeden hastalar bile olmuştur. Bu bölümün Iğdır'da açılmasıyla mide kanaması geçiren hastalara acil müdahaleyi en kısa sürede yapabileceğiz." 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.