Tss İl Temsilcisi Haydar Karasu “Iğdır’da Sağlık Personeli Huzursuz Ve Mutsuz” Dedi

Tarih : 2015-03-23 / Kategori : Sağlık

Tss İl Temsilcisi Haydar Karasu “Iğdır’da Sağlık Personeli Huzursuz Ve Mutsuz” Dedi

           Türk Sağlık Sen( TSS) Iğdır il temsilcisi Haydar Karasu, yaptığı basın açıklamasında Iğdır devlet hastanesinde sorunların çığ gibi büyüdüğünü sağlık personelinin isteksiz, mutsuz olduğunu ve yoğun çalıştırıldıklarını, ilgili yöneticilerin ise sorunlara duyarsız ilgisiz davrandıklarını söyledi.

 

               TSS İl temsilcisi Karasu: “Yeni Devlet hastanesinin açılmasıyla sorunların azalacağını ümit ettik.12 Martta hastane temsilcilerimle yaptığım yerinde incelemede sağlık personelinin huzursuz ve mutsuz olduğunu tespit ettik. Hastane içinde yaptığımız gezide problemleri tek tek tespit ettik ve hastane yöneticilerine çözüm önerilerimizle birlikte giderek konuyu görüştük. Maalesef yöneticilerin ilgisiz ve bana neci tavırlarından başka bir cevap alamadık.13 Mart’a yaptığımız basın açıklamasında sorunlarımızı bir kez daha kamuoyuna haykırdık. Maalesef bugüne kadar sorunlara çözüm bulunamadı. Önerilerimiz dikkate alınmadı. Yöneticilerin kralcı tavırları ve adaletsiz uygulamaları halen devam etmekte, çalışan memnuniyeti gözetilmemekte ve sağlık personeli halen mutsuz ve huzursuz çalıştırılmaktadır.” dedi.

      Yeni hastanenin fiziksel yapısına da değinen Karasu şunları kaydetti: ”Apar topar hastaneye taşınıldı hiçbir ön hazırlık yapılmadı. Taşınıldığı gönden beri ısıtma sorunu devam ediyor. Hem çalışanlar hem hastalar üşümektedir. Yeterli tıbbi malzeme yok, satın alımına da gidilmemektedir. Ve birçok tıbbı malzeme ve ilaç uygunsuz yerlerde saklanmaktadır. Özellikle acil ve doğumhanede mahremiyetle ilgili tedbirler alınmamış güvenlik ise yetersizdir. Telefon teçhizatı kurulmamıştır. Temizlik ve hijyen sıfır denilecek düzeydedir. Hastane içinde baskıcı bir yönetim vardır. Çalışanların haksız yere servis içi yer değişiklikleri yapılarak çalışanlar psikolojik baskı altına alınarak mutsuz edilmektedir. Döner Sermayeler zamanında yatırılmamakta, çalışan personel zor durumda bırakılmaktadır.”

                Buna benzer sorunların olduğunu söyleyen Karasu, “Yakında yeni Genel Sekreterle sorunları yeniden görüşeceğiz.” dedi.

                Yetkili yandaş sendikanın sorunları ört bas ettiğini söyleyen Karasu, ”Türk Sağlık sen sendikası olarak her zaman, sağlık çalışanlarının yanındayız.Adaletsiz yönetimlerin ve haksız uygulamaların karşısında her zaman dimdik duracağız, takipçisi olacağız ve adalet önünde hesabını  soracağız.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.