CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu Iğdır’a geldi

Tarih : 2014-08-08 / Kategori : Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu Iğdır’a geldi

                      Erdoğdu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezi tarafından oluşturulan heyetle Iğdır’a geldi.

                     CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, İhsanoğluna Destek için Iğdır’da Pozitif düşünce platformu ve çeşitli dernek başkanlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

                   Heyeti, CHP İl Başkanı İlhan Zor, Başkan Yardımcısı Nazım Karadağ ve partililer karşıladı.

                    Heyetin başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, ortak aday İhsanoğlu'nun özelliklerini, görüşlerini ve Türkiye için nasıl değerli bir Cumhurbaşkanı olacağını anlatabilmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Eczacılar odasında sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'nin 10 Ağustos'ta ciddi siyasi seçim süreciyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğdu, "İki şeyden birini seçme durumundayız. Ben biraz açık sözlü konuşmak istiyorum.

                  Yapacağımız seçim esas itibariyle Türkiye'yi tek adam yönetimine mi teslim edeceğiz? Yoksa Türkiye'yi kuvvetler ayrılığını egemen olduğu, yargının bağımsız olduğu, yasamanın, yürütmenin ve yargının ayrı ayrı kedi fonksiyonlarını işlevlerini icra ettiği parlamenter demokrasinin rayında mı tutacağız? Aslında esas seçimimiz budur." ifadelerini kullandı. NEDEN İHSANOĞLU? CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, 'Neden İhsanoğlu?' diye sorulduğu zaman, bir kere niteliklerinin bilindiğini, bunların devlet adamı niteliği, ilim adamı niteliği, tarafsız kişiliği ve en önemli özelliklerinden birinin de Türkiye vatandaşları arasında, Alevi, Sünni, Türk, Kürt ve hangi etnik siteden olursa olsun hangi mezhepten olursa olsun ve hatta hangi siyasi partiden olursa olsun bir ayrım yapmamasının karşılarına çıktığını vurguladı. Bunların çok önemli özellikler olduğunu aktaran Erdoğdu; "Burada birleştirici bir Cumhurbaşkanı olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan ne yazık ki Başbakan ayrıştırıcı toplumu hem etnik temelde hem mezhep temelinde damgalayıcı ve kendinden olanı benimseyici kendinden olmayanı dışlayan ötekileştiren bir üslupla karşımıza çıkıyor." şeklinde konuştu. Aralarında CHP Parti Meclis Üyesi Faruk Demir, İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ‘de yaptıkları kısa konuşmada vatandaşların particiliği bir kenara bırakarak Ekmeleddin İhsanoğluna destek vermeleri gerektiğini Erdoğan’ın seçilmesi halınde Türkiye’nin tek partili bir döneme dönüşeceği Türkiyenin demokrasiden uzaklaşacağını belirttiler. Daha sonra heyet Cumhuriyet ve Atatürk caddelerinde esnaf ziyareti yaparak vatandaşlara Cumhur başkanlığı seçiminin önemini dile getirdiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası