Mhp İl Başkanı Cahit Erol,Iğdır’da Yönetici Soykırımı Yapılmıştır

Tarih : 2014-08-28 / Kategori : Siyaset

Mhp İl  Başkanı Cahit Erol,Iğdır’da Yönetici Soykırımı  Yapılmıştır

                   MHP İl Başkanı Cahit Erol, Iğdır’da yapılan yönetici atamasını değerlendirerek, 30 yönetici görevden alınmıştır.

                 28 yöneticinin görevine devam edilmesine karar verilmiştir. Görevden alınanlar Ak parti ve Eğitim Bir Sen‘in soykırımına maruz bırakılmıştır. Görevden alınanlar maalesef Ne mutlu Türküm diyenlerdir.” dedi. MHP İl başkanı Cahit Erol, “Yapılan değerlendirmeleri incelediğimizde Ehliyet, liyakat vb. objektif ölçüleri terk ederek siyasi/ sendikal bir uygulama bizi yanıltmamıştır. Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir.

                Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse il milli eğitim müdürü, şube müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da- şayet yandaş ise- il milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır.” şeklinde konuştu. Açıklanan listedeki isimlere bakıldığında bazı isimler çok dikkat çekmektedir diyen Erol, şunları kaydetti: “Bir yıl öncesine kadar bakanlık müfettişlerinden taktir gören, Vali, Milli eğitim müdüründen teşekkür, taktir alan okul müdürleri sadece onurlu duruş sergilediğinden dolayı başarısız ilan edilmiştir. Bunun yanında 200- 300 öğrencisi olan okul müdürleri başarılı olmuştur. Atamadan sorumlu şube müdürü Süleyman Akkuş’un amcasının oğlu olan Çakırtaş’ta müdürlük yapan Salih Akkuş, hangi başarısından dolayı 97 puan almıştır. Yine Milli eğitimde görevlendirme ile şube müdürü olarak çalışan Karakuyu köyü okul müdürü Murat Çetinkaya 96 puan almıştır. Ayrıca Murat Çetinkaya yönetici değerlendirmesinde komisyon üyesi. Oy veren yöneticiler 6 ayını doldurmamış yöneticilerdir. Halbuki 6 ayını doldurmayan, bir okul müdürüyle çalışmayan yönetici puanlama değerlendirme yapamaz. 1000-1500 öğrencisiyle şehir merkezinde çalışan başarılı okul müdürlerine ise sıfır puan veya 15 puan verilmiş, göstermelik olarak yerinde kalan müdürlere ise 80-85 puan verilmiş. Her yıl Üniversiteye yüzlerce öğrenci sokan Haydar Aliyev Fen Lisesi, MEV Anadolu lisesi, Öğretmen lisesi, Besti Aydeniz Kız Meslek Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi gibi kurumun başındaki başarılı 30 müdür, ilk okul öğretmeni olan Milli Eğitim yöneticileri tarafından başarısız sayılmışlardır. Kendi adamlarını ise başarılı kılmışlardır. Sayın Valimizden bu haksız uygulamaya dur demesini bekliyoruz.” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. hanifi yıldırım 2014-09-28 19:41:47

    sayın başkanım, öncelikle toplumun kanayan yarasına parmak bastığınız için sizi ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. "gelen gideni aratır" özdeyişine örnek gösterilecek seviyede uygulamalara şahit oluyoruz. maalasef yeni hükümet'te personel ve yönetici atamalarında liyakatten ziyade iltimasa daha fazla şans vermektedir. inanıyorum ki bunlar son icraatleri olacaktır. hep birlikte adil ve özgür yarınlarda buluşmak dileğiyle, tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.