Iğdır’da Kobanê için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Tarih : 2014-10-14 / Kategori : Siyaset

Iğdır’da Kobanê için basın açıklaması gerçekleştirildi.

                 DBP Iğdır İl Örgütü tarafından Kobanê’de yaşanan olaylara ve IŞİD katliamlarına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirildi.

 

                DBP Iğdır İl Örgütü tarafından Kobanê’de yaşanan olaylara ve IŞİD katliamlarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesi ve sonrası polislerin geniş önlem aldıkları görüldü. 

               Yürüyüşe DBP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, Iğdır Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, Iğdır İl Genel Meclis eş başkanları A.Kadir Özsular, Dilek Yanardağ’ın ve vatandaşlar katıldı. 

                 DBP Iğdır il binası önünde yürüyüşe geçen gurubun  üzerinde “Dokuz eylül komplosunu kınıyoruz”,” Kürt Azeri ve Terekeme halkları olarak IŞİD katliamlarını kınıyor, Kobanê direnişini selamlıyoruz”,” İnsanlık buna şahit olsun ki İŞİD köpekleri sarı mekaplılara yenilecek”,” Özgür önderlik özgür Kürdistan” yazılı pankartlar dikkat çekti. Yürüyüş esnasında sık sık “Biji serok Apo”” Katil IŞİD işbilikçi AKP”,” Her yer Kobanê her yer direniş” sloganları attılar. Gurup daha sonra basın açıklamasının yapılacağı Kanal mevkisine geldiler.

                AKP’nin tutumu yıllarca unutulmaz kırılmalara neden olabilir’

                 Burada kitleye seslenen DBP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, AKP Hükümetinin son zamanlardaki açıklamaların getireceği sonuçlar halkımızda uzun süre unutulmaz ve onarılmaz kırgınlıklara yol açacağına dikkat çekerek ”Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Kobanê’de halk savunma güçlerinin yetersiz imkanlarla direnişi tüm dünyayı kendine hayran bırakan bir direniş sergilemektedir. 

                Ülkemizde 1000’lerce kilometre uzakta olan ABD’nin bile Beyaz Saray sitesinde Kobanê halkına destek kampanyaları sürerken Türkiye Hükümeti ise Kobanê halkının soykırımla karşı karşıya kaldığı bugün de destek olmadığı gibi insani yardım koridorunu da açmamaktadır. AKP Hükümeti Kobanê’de olası bir soykırım durumunda ortak olabileceği gibi, bu da halkımızda uzun yıllarca unutulmaz ve onarılmaz kırılmalara neden olacaktır” dedi.

                Yapılan basın açıklamasının ardından gurup  sessizce dağıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.