Ayna “Bu ülkede düşünmek bile terörle mücadele yasasına giriyor”

Tarih : 2014-11-15 / Kategori : Siyaset

Ayna “Bu ülkede düşünmek bile terörle mücadele yasasına giriyor”

           Iğdır’da gerçekleşen kongrede konuşan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Türkiye’de düşünmenin bile terörle mücadele yasası kapsamına girdiğine dikkate çekerek ”Türkiye’de ne düşünüyorsan ne söylüyorsan terörle mücadele yasası kapsamına giriyor” dedi.

 

          DBP Iğdır İl Örgütü 3.Olağan kongresini gerçekleştirdi. İnci Düğün Salon’unda yapılan kongrede salona PKK Lideri Abdullah Öcalan ve çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK’lilerin resimleri asıldı. DBP bayrakları ile süslenen alana “ Özgür Önderlik Özgür Kürdistan”, ” Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim, demokratik özgür yaşamı inşa edelim”, ”Kürt, Azeri, Terekeme halkları olarak İŞİD katliamlarını kınıyor, Kobanê direnişini selamlıyoruz” pankartları asıldı. Kongreye DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DBP bölge PM üyeleri, DPB bölge il ve belediye eş başkanları, sivil toplum  örgütleri, delegeler ve çok sayıda yurttaş katıldı. Saygı duruşunun ardından Kongre Divan Üyesi Salih Keleş, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın DBP’ye ilişkin önerilerini içeren mektubunu okudu. Okunan mektup sık sık “ Biji Serok Apo” sloganları ile kesildi.

         ‘Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’

           Kongrede ilk olarak konuşan DBP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, 2 yıl boyunca parti olarak çok çalıştıklarına dikkat çekerek ”2 yıla yakın süredir Iğdır’da parti olarak çok çalıştık. Bu dönem de içerisinde 2 seçimin de bulunduğu çok sayıda çalışma yürüttük. Ben burada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

          ‘Kürtler bu coğrafyanın köküdürler’

             DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ise birçok halkın tarihine bakıldığına yaşanan coğrafyada göçebe olduğunu fakat Kürt halkının ise bu coğrafyanın kökü olduğuna dikkat çekerek ”Birçok halkın tarihine baktığımız zaman yaşadığı coğrafyada göçebe olduğunu görüyoruz. Bazı halkın tarihine baktığımızda ise o halkların göçebe olmadığını görüyoruz. İşte Kürtler yaşadığı coğrafyada göçebe değiller, o coğrafyanın köküdürler. Ama ne acıdır ki bu coğrafyanın asıl halkı ne tarihini, ne dilini, ne de kültürünü yaşıyor” dedi.

            ‘Bu toplumun ihtiyacı tekçilik değil eşitliktir’

              Ayna toplumun ihtiyacının tekçilik değil, eşitçilik olduğunu belirterek ”Bu toplumun ihtiyacı tekçilik değil, bu toplumun ihtiyacı eşitliktir. O zaman gelin anayasayı yeniden yazalım. İşte istenilen sadece budur. Eşit halklar, eşit özgürlüklerdir. Bu coğrafyayı yönetenler hala Kürtleri silahlarla inkar etmeye çalışıyorlar. Bu yüzden Kürtler kendini savunma ihtiyacı hissettiler. Ama gelinen noktaya baktığımız da 

çözümün silahlarla değil, demokratik yöntemlerle olacağıdır” dedi.

        ‘Bu ülkede düşünmek Terörle Mücadele Yasası kapsamına giriyor’  Ayna son olarak Türkiye’de düşünmenin, fikrini söylemenin bile terörle mücadele yasasına girdiğine dikkat çekerek ” Bu ülkede ne düşünüyorsan ne söylüyorsan terörle mücadele yasası kapsamına giriyor. Türkiye’de hala adli tutuklulardan çok siyasi tutuklu var. Bu bile aslında çözümsüzlüktür. 

            Gelsinler silahlarını bıraksınlar, siyaset yapsınlar diyorlar. Bunun olabilmesi için senin demokratik siyasetin önünü açman gerekiyor. Cemil Bayık, Murat Karayılan ve birçoğu şuan Türkiye’de demokratik siyaset yapmaları için demokratik kanal yolları açıldı mı? Sadece şuan 2 koca yıl heba oldu. Bu sürede ateşkes olmasına rağmen onlarca insan öldü. Bu iş çözülseydi. bu ölümler olmayacaktı. En son Kobanê olaylarında da onlarca insan öldü. Bu ölümlerin tek sorumlusu AKP Hükümetidir” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimde DBP Iğdır İl eş başkanlığına Mehmet Nuri Çiftçi ve Zübeyde Kaynar getirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası