Merkez İlçe kongresinde, MHP ve BDP’ye eleştiri

Tarih : 2014-11-25 / Kategori : Siyaset

Merkez İlçe kongresinde, MHP ve BDP’ye eleştiri

             Kenan Açıkel’in yeniden Merkez İlçe Başkanı seçildiği  AKP kongresinde, AKP İl Başkanı Ahmet Tutulmaz; “Muhalefete yüklendi ve 10 yıl MHP, 6 yıldır da BDP belediyesi Iğdır’a hiçbir şey veremediler.” dedi.

            ADELET KOMİSYONU BAŞKANI AHMET İYİMAYA, ”KARŞIMIZDA İKTİDAR OLACAK MUHALEFET YOK”DEDİ...

 

            Ak Parti Merkez ilçe kongresi yapıldı ve  tek aday olarak seçime giren Kenan Açıkel, yeniden merkez ilçe başkanı seçildi.

            Kültür merkezinde yapılan 5. olağan kongrede konuşan Kenan Açıkel, Partimiz her geçen gün ilimizde gelişiyor büyüyor. Hedefimiz gelecek seçimde milletvekili çıkarmaktır. Bunu hep beraber birlik içinde çalışarak başaracağız. Iğdırlılar olarak birlik beraberlik ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bizlerde Erzurumlular gibi Iğdır’ı düşünmeliyiz İktidardan yana  olmalıyız” dedi.

            İl başkanı Ahmet Tutulmaz’da Ak partinin Iğdır’da yaptığı hizmetlere değinerek, Iğdırlıların iktidardan yana olmaları gerektiğini vurguladı.

       Tutulmaz, Iğdır’da karşımızda iki parti var biri MHP, diğeri BDP bu iki partide ırksal mezhepsel siyaset yapıyor. Bizse yaratandan ötürü herkesi kucaklıyoruz. MHP 10 yıl belediyeyi yönetti ne verdi ne yaptı ortada. BDP’de  6 yıldır yönetiyor  her yer çöp, kirli, kanalizasyon, su sorunu had safhada, 4 yıl daha yönetecek 10 yıl olacak Iğdır’a her iki partinin de faydası olmadı olmayacakta tek çare Ak partili belediye başkanıdır. Milletvekilimiz yok, Iğdır’a her türlü hizmet geliyor. Bu seçimlerde vatandaş tercihini  Ak partiden yana kullanmalı, hizmete doymalıdır. Bugün ülkemizde barış vardır. Olaylar yoktur. Iğdır’ımız hizmetin en iyisine layıktır. Şimdiden herkes milletvekili seçimlerine hazırlanmalıdır. Muhalefetin yapacağı hiçbir şey yoktur.” şeklinde konuştu.

                 Kongrede konuşan ve Iğdırlıların Azerisiyle, Kürdüyle bir bütün olduğunu belirterek her ilden milletvekilimiz var Iğdır’da nende yok belediye başkanımız niye yok bunu çok iyi okumalıyız. Karşımızda muhalefet yok mevcut muhalefet partilerinin iktidar olma niyetleri yok. Bunun için Iğdırlılar iyi düşünmeli milletvekilliği seçiminde oylarını Ak partiden yana kullanmalıdırlar.”dedi.

            TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, “Türk milleti 1876’dan beri maalesef bir anayasa yapamadı. Her şeyimiz var ama anayasa yapamadık. Eğer torunlarımızın geleceğini düşünüyorsak bir anayasa yapmalıyız” dedi.

          İyimaya, Türkiye tarihinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin daima büyük tartışmaları beraberinde getirdiğini anımsattı. 

            Ak Parti olarak bu tartışmalarla devletin zarar görmesini önlediklerini belirten İyimaya, yaptıkları anayasa reformu ile Cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlayıp tartışmaları sonlandırdıklarını ve krizsiz bir seçim geçirdiklerini söyledi.

            İyimaya, Türkiye’de kronikleşen sorunların üzerine Ak Parti’nin gittiğini bildirerek, Osmanlı döneminden kalma sorunları çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

            “Bugün Alevi Açılımı, Kürt sorununun çözümü tamamen büyük bir demokratik cesaretin ve milletin desteğiyle alınan karardır. Biz bu sorunları yabancıları karıştırmadan milletimizle çözeceğiz” diyen İyimaya, içinde millet olmayan ve milletin onay vermediği hiçbir hareketin içinde yer almayacaklarını belirtti.

            İyimaya, 2015 genel seçimlerinin Türkiye açısından “kader” seçimi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

            “Yakın gelecekte Ak Parti’ye alternatif oluşturabilecek bir hareket yok. Anayasa, milletle devlet arasındaki toplum sözleşmesidir. Türk milleti, maalesef 1876’dan beri bir anayasa yapamadı. Her şeyimiz var ama anayasa yapamadık. Eğer torunlarımızın geleceğini düşünüyorsak bir anayasa yapmalıyız. İşte, 2015 seçimleri bu açıdan milletin kaderinin çizileceği seçimlerdir. Bunun için de anayasayı yapabilecek bir siyasi güce  ihtiyaç olacak. Bunun için de halkımızın tercihi çok önemli.”

            Konuşmaların ardından yapılan seçime tek aday olarak katılan mevcut başkan Kenan Açıkel, yeniden başkanlığa seçildi.

 

Facebook Beğenenler

  1. Hanifi YILDIRIM 2014-11-25 19:54:34

    AKP merkez ilçe kongresinde yapıl açıklamaları esefle okudum. Çünkü;<br /> 1. MHP ve BDP'NİN ırksal ve mezhepsel siyaset yaptığını ifade etmişler ancak Irak'ta Sunni-Şii ayrımını yapan ve bu tehlikeli söylemlerini ülke sınırlarına taşayan sanki başka partinin başkanları, bakanları<br /> 2. İlimize yatırımların gelmediğni kendileri ifade etmişler. Sormak istiyorum seçildiğinde 70 milyonun başbakanyım diye Recep Tayyip Erdoğan değil mi? Yatırım gelmesi için illa iktidar partisine mi mensup olmak gerekir? <br /> 3. Açılımlardan bahsedilmekte ancak açılımla ülkeyi bölünme noktasına getirdiklerinin farkında değiller mi?<br /> 4. Anayasadan bahsedilmekte. 10 yıldır bir Anayasa çıkartamadıysanız bunun suçlusu muhalefet mi yoksa iktidar üyeleri mi? ayrıca istediği her şeyi günlük belkide saatlik TORBA yasalarla hallediyorsunuz. dolayısıyla yeni anayasaya ne gerek var? <br /> Iğdırlı hemşerilerime sesleniyorum. Aslında yazacak okadar çok yalanlar var ki, uzatarak sizlerin vaktini almak istemiyorum. Gelin Kral çıplak diyemeyenlere itibar göstermeyelim. ve siz AKP il ve ilçe yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen artık halkı aldatmayalım. <br /> <br /> saygılarımla.<br /> Hanifi YILDIRIM

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.