HDP Tuzluca’da yönetimini belirledi

Tarih : 2014-12-03 / Kategori : Siyaset

HDP Tuzluca’da yönetimini belirledi

          HDP Tuzluca İlçe Örgütü 1’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

 

         HDP İlçe binasında gerçekleşen kongreye HDP PM Üyesi Hasan Güven, HDP Iğdır İl Başkanı Kemal Seyrek, DBP Iğdır İl Başkanı Mehmet Nuri Çiftçi, Iğdır Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, Tuzluca Belediye eş başkanları Mehmet Gültekin, Neşegül Can, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular, HDP ilçe yöneticileri ve delegeler katıldı. Demokrasi şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP Tuzluca İlçe Başkanı Mikail Artan, hiçbir zaman mücadelede boyun eğmeyeceklerine dikkat çekerek ” Kobanê’de sadece Kürtler yaşamıyor. Türkü, Kürdü, Ezidisi birlikte yaşıyor ve yaşayacaktır. Bizler yıllardır devrimci ve dik duruşumuzla emperyalizme boyun eğmedik bundan sonra da eğmeyeceğiz. Yaşasın Kobanê direnişi ve yaşasın halkların kardeşliği” dedi.

        ‘HDP ötekileştiren ve ezilen halkların ortak mücadelesi ile taçlandırılacak bir projedir’

          Kongrede konuşan Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, HDP’nin tüm halkların ortak mücadelesi olacağına dikkat çekerek” Kürdistan Özgürlük Hareketi gerek dünyada gerekse de Türkiye’de yaşayan tüm ötekileştirilen ve haksızlığa uğrayan, Kürtlerin, Lazların, Ermenilerin, Alevilerin vb tüm dezavantajlı grupların ortak mücadelesi ile taçlandırılabileceği bir projedir” dedi.

          Yoldaşlarımız sayesinde bugün hayallerimizde bile yasak olan cümleleri kuruyoruz’

           Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit ise bugün gelinen noktayı bu amaçla yola çıkan yoldaşlara borçlu olduklarını belirterek ”Kürdistan Ulusal Mücadele’nin geçmiş yıllardan bugüne geldiği sürece baktığımızda bugün kurduğumuz cümleler hayalimizde bile yasak olan cümlelerdi. Bırakın hayalimizde bu cümleleri bir araya getirmek hayalimizde bile bu cümleleri bir araya getirmek konusunda korku yaşarken, bugün gerçekten Kürdistan’ın, toplumun ve insanların özgürleştirilmesinden bahsediyoruz. Bugünleri bizlere sunan ve bu amaçla yola çıkan yoldaşlarımız sayesinde bugün bu anlamlı günde bir araya gelebiliyoruz” dedi.

            ‘Hiçbir mücadele kadınsız yürümez’

            Kongrede son olarak konuşan Tuzluca Belediye Eş Başkanı ise hiçbir mücadelenin kadınsız yürümediğine dikkat çekerek ” Hiçbir mücadele kadınsız yürümemiştir. Kadınlar mücadeleleri ile tarihe her zaman damga vurmuştur. Heval Arîn Mîrxan’dan sınır tanımayan Kader’e Heval Sakine’den Hewal Rahşan’a kadar bu mücadelede yer alan arkadaşların önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. Okunan faaliyet ve mali raporlarının ardından tek liste ile gidilen seçimde HDP Tuzluca İlçe eş başkanlığına Serkan Güneş ile Şirin Gültekin getirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.