Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Baas Partisi Zihniyetli Chp İktidar Olursa Yasaklar Gelir” Dedi

Tarih : 2014-12-15 / Kategori : Siyaset

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Baas Partisi Zihniyetli Chp İktidar Olursa Yasaklar Gelir” Dedi

        AK Parti Iğdır il kongresinde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Baas Parti zihniyetli CHP iktidar olursa eskiye döneriz yasaklar geri gelir. Çünkü CHP yasakların partisidir." dedi.

 

             Iğdır Kültür Merkezi   Salonu'nda yapılan kongreye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara milletvekili  Ak parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Kars Milletvekilleri Ahmet Aslan, Yunus Kılıç, Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, çok sayıda partili katıldı.

              Bakan Yılmaz, partililerine birlik ve beraberliklerinin bozulmaması konusunda tavsiyelerde bulundu. Yılmaz, şöyle dedi;

              "Bu güveni sağladığınız. AK Parti iktidarına destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlikte Iğdırlı kardeşlerim üstüne düşen görevini yaptı. Çok şey yaptınız, Türkiye’ye çağ atlattınız. Yardım alan Türkiye’den yardım veren Türkiye’ye getirdiniz. Ama daha yapacak çok şey var. 2023 hedeflerimiz var. 'Daha demokratik bir Türkiye olsun' diyoruz. Daha büyük adımlarla inşallah refaha giden bir Türkiye olsun diyoruz. Biz gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Diktiğimiz fidanlar meyvesini gelecek nesiller verecektir." dedi.

                Bu coğrafyanın en büyük sıkıntısı Ortadoğu’daki baas partileridir. Bugün Irak’ta, Suriye de  baas partisi zarar verdi. Türkiye’yi geri götürdü. Bu baas parti zihniyetli CHP Arapça ezanı yasakladı.Menderes bu yasağı kaldırdı.Bu baas zihniyetli CHP herkesin tek tip olmasını istiyorlardı. Sabahattin Ali’yi şiir okudu diye cezaevine attılar. Sonra da sınırı geçerken öldürdüler. Şevket Süreya'yı, Nihal Atsız’ı, Necip Fazıl Kısakürek’i düşüncelerinden dolayı yargıladılar. İskilipli Atıf hocayı kitap yazdığı için yargıladılar. Mahkum ettiler. Konuşan herkesi mahkum ettiler. Ak Parti  iktidarı hakkında kapatma davası açan CHP zihniyetidir. Yeniden bu baas zihniyeti iktidara gelirse her şey yasak olacaktır. Şiir okuyanlar, boğuluyoruz diyenler hapsedilecek. Kuran’dan, Arapça’dan, Kürtçe dilinden korkulmaz. Biz dil üzerinde olan yasakları kaldırdık. İşkenceyi kaldırdık. Hedefimiz işsizliği aza indirmektir. Biz her yere hizmet götürüyoruz. Iğdır’ın milletvekili yok hizmet gelmiştir. Havalimanı, Üniversite, yollar, yatırımlar. Biz her yere hizmet yaptık. 80 yılda yapılanların üç katı hizmet yaptık. Bunları bizden öncekiler niye yapamıyordu. Paralar faize gidiyordu. Biz faize dur dedik paralar hizmete dönüştürdük. Bedelli askerlik onaylandı. Ya bu ülkeye askerlik yaparak hizmet edeceksin yaşın geçmişse parasını vererek yapacaksın. Bugün Irak’tan, Suriye den  Araplar,Yezidiler, Türkmen, Kürtler bize geliyor güçlü olduğumuz için Türkiye’yi kendi evi olarak görüyor.” şeklinde konuştu.

               Ak parti Genel Sekreteri Haluk İpek’de, "Ülkemiz ne zaman çevresiyle ilgilenen ve bölgesel bir güç olma yolunda ilerlemeye başlasa ya darbelerle, ya koalisyon dönemleriyle önü kesilmektedir. İhtilaller bu ülkeyi fakirleştirmiştir, insanımızın ekmeğinden çalmıştır. Ama Ak Parti dönemi milletle birlikte bunun hepsini elinin tersiyle itmiş, milleti iktidarın merkezine yerleştirmiştir. Türkiye 12 yıl öncesine göre siyah ve beyaz gibi bir değişime uğramıştır" dedi.

                 İpek, "Ülkemiz ne zaman çevresiyle ilgilenen ve bölgesel bir güç olma yolunda ilerlemeye başlasa ya darbelerle, ya koalisyon dönemleriyle önü kesilmektedir. İhtilaller bu ülkeyi fakirleştirmiştir, insanımızın ekmeğinden çalmıştır.  Ama Ak Parti dönemi milletle birlikte bunun hepsini elinin tersiyle itmiş, milleti iktidarın merkezine yerleştirmiştir. Türkiye 12 yıl öncesine göre siyah ve beyaz gibi bir değişime uğramıştır" dedi.

                 Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yapılan eleştirilere de cevap veren İpek, Türkiye'nin şu anda gelmiş olduğu seviyeye yakışan bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapıldığını, dünyayı gezmeyenlerin, bilmeyenlerin bunu eleştirebileceğini belirterek, "Bu milletin sarayıdır, dolayısıyla bu kadar küçük düşünceli bir muhalefet olamaz" şeklinde konuştu.

                 Başkan Ahmet Tutulmaz tek aday olarak girdiği kongrede 600 delegenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.  Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Eski Ak parti il başkanı Mustafa Buluş’un  ağabeyisinin taziye yerine gitti. Ardından Valiliği ziyaret etti. Iğdır valisi Davut Haner’den bilgi aldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.