Iğdır’da DBP merkez ilçe yönetimini belirledi

Tarih : 2015-01-08 / Kategori : Siyaset

Iğdır’da DBP merkez ilçe yönetimini belirledi

           DBP merkez ilçe örgütü 1’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

 

        Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez İlçe Örgütü 1’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

            Iğdır merkeze bağlı Dilan Kıraathanesi’nde gerçekleşen kongreye DBP Iğdır İl eş başkanları Murat Yerlikaya, Zübeyde Kaynar, HDP İl Eş Başkanı Cesim Katar, Iğdır Belediye Eş Başkanı Av.Şaziye Önder, Iğdır Belediye Eş Başkan Vekili Yener Akaslan, Iğdır İl Genel Meclis eş başkanları A. Kadir Özsular, Dilek Yanardağ, DBP ve HDP il, ilçe yöneticilerinin yanı sıra delegeler katıldı.

            ‘Bu ülkede ne zaman barış havası eserse derin devletler ve güçler araya giriyor’ 

          Kongrede konuşan Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Türkiye’de barışın egemen olduğu anlarda devreye derin devletlerin ve ona bağlı güçlerin ortaya çıktığını belirterek ” Cizre’de bildiğiniz gibi akşam saatlerinde askerlerin ve özel hareket timlerinin çarşı merkezinde halkın üzerine ateş açması sonucu 14 yaşında olan Ümit Kurt adlı yurttaş suçsuz ve günahsız şekilde katledildi. Bugüne kadar da çıkan olaylarda çoğu yurttaşımız yaralandı. Hatırlarsanız yine Ocak ayında 3 kadın devrimci arkadaşımız da katledilmişti. Bizler yine kimsenin ölmesini istemiyorduk. Dağdaki arkadaşlarımız insin yaşamlarına baksın. Tutsaklarımız çıksın. Barış gelsin dediğimiz zamanlarda devlet olsun, dış ülkeler olsun ve ona bağlı derin güçler olsun kısacası kim istiyorsa bu savaş devam etsin hemen devreye giriyor. İşte  bizlerin bu durumu iyi analiz etmemiz lazımdır. Oysa bizler bazen işimizden gücümüzden dolayı bazı şeyleri unutuyoruz. Bu noktada aklımıza bu mücadele yaşamını yitiren değerlerimizi ve tutsaklarımızı unutmayarak mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

            Son olarak dilek ve temenni kısmında konuşan DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya ise sürecin sağlıklı yürümesi için mücadeleden ödün verilmemesi gerektiğine dikkat çekerek “Önümüzde bir seçim var. Bizim bu halka ihtiyacımız çoktur. Çünkü masaya güçlü gitmemiz lazımdır. Bu sürecin sağlıklı yürümesi için bizim mücadelemizden en ufak bir şekilde ödün vermemiz gerekiyor. Bu yüzden bu kongreler önemlidir. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

             Okunan faaliyet ve mali raporlarının ardından tek liste ile gidilen seçimde DBP Merkez İlçe eş başkanlığına İlhan Karakuş ile Nadile Malgaz getirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.