Armağan “Iğdır’ın Yeni Bir Yüze İhtiyacı Var”

Tarih : 2015-02-25 / Kategori : Siyaset

Armağan “Iğdır’ın Yeni Bir Yüze İhtiyacı Var”

        Iğdır Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Ömer Armağan “Projelerimle Iğdır Hak Ettiği Yere Gelecektir” dedi.

 

 

Iğdır Ak Parti eski il başkanı, iş adamı Ömer Armağan Yerel ve Ulusal basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. 

Ziraat Mühendisi Armağan Iğdır Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. İş adamı Armağan, projelerini sıraladığı aday adaylığı açıklamasında şunları kaydetti; “Değerli Basın Mensupları “Niyet hayır akıbet hayır düşüncesiyle çıktığım bu yolda 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Iğdır Milletvekili 

Aday Adayı olmak gayemiz şehrimizi, hükümetimizin hedefleri olan 2023, 2053 ve 2071 yıllarındaki vizyonlarına hazırlayabilmektir. Bu duygu ve düşünceler sonucunda dava arkadaşlarımız ve şehrimizin önde gelenleri ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda “Hedef 2023, Yeni Bir Güç, Iğdır’da Yeni Bir Yüz” sloganımız ile icracı olmak amacıyla Aday Adayı oldum. Hedef 2023 sloganı ile Yeni Türkiye, Güçlü Türkiye, Dünyada Lider ülke Türkiye için mücadele eden Ak Kadroların bir neferi olarak, bu kutsal ve asil mücadelenin içinde yer almak ve bu topraklara borcumu ödemek için, Adalet ve Kalkınma Partisinden Milletvekili Aday Adayıyım. Ak Parti, milletimizin, Dünya Müslümanlarının umudu ve güvencesidir. 

Yeni Türkiye’nin Mimarı Milletin yani Cumhurun Reisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Hedefleri doğrultusunda Hep Beraber Yeni Türkiye’yi inşa etmeye hazırız. Bu ülkeye bu şehre hizmet eden, iz bırakan insanlar nasıl minnet ve şükranla anılıyorlarsa biz de çok çalışarak ve güzel eserler bırakarak bu kervana dahil olmak istiyoruz. Bu tarihi sorumluluğun bilincinde, Yeni Türkiye’nin mimarı, milletin adamı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde, bilge devlet adamı, güzel insan Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde ve hedefleri doğrultusunda hep birlikte, milletle el ele Yeni Türkiye yolunda, Yeni Iğdır’a bütün gücümle hizmet etmeye hazırım. Bu tarihi ve insani sorumluluğun Türkiye genelinde, Iğdır özelinde sağlam bir adımı için buradayım. 

Halka hizmet, Hakk’a hizmettir düsturundan hareketle, Iğdır ilimizin yedisinden yetmişine, erkeğiyle, kadınıyla, el ele, yürek yüreğe aydınlık yarınların, bugünkü güçlü yürüyüşü için buradayım. 

Milletvekili seçildiğim takdirde, hizmetlerin artarak devam etmesi hususunda büyük gayret sarf edeceğim.

Bu gayretle aşağıdaki projelerin hayata geçirilmesine vesile olacağım.

1. Doğal gaz:  İl başkanlığım döneminde şehrimizin girişine kadar gelmesine vesile olduğum doğal gaz şehir şebekesinin oluşması için gayret sarf edeceğim.

2. Ağrı Dağı’nın turizme açılması: Bacasız fabrika diye addedilen turizm faaliyetleri için Ağrı Dağı’nın gerekli turistik değere ulaşmasını sağlayacağım.Uluslararası çapta bir  Ağrı Dağı Festivalinin düzenlenip geleneksel hale getirilmesinin uğraşını vereceğim.

3. Yeni İstihdam Alanlarının açılması için, il başkanlığım dönemimde oluşmasına katkı sunduğum Organize Sanayi Bölgemize gereken önemi göstererek, yeni iş sahalarının açılması için destek sunacağım.

4. Dış Ticaret: İran’la olan sınır kapımızı faal hale getirerek , İran-Azerbaycan (Nahçivan) ve ülkemiz sınırlarının kesiştiği noktada Serbest Sınır Ticaret Merkezi’nin 

kurulması için azami gayret göstereceğim.

5. Iğdır Üniversitesi: Kurulmasında zamanın il başkanı olarak öncülük ettiğim üniversitemize yeni fakültelerin açılmasının gayreti içinde olacağım.

6. Metsamor Nükleer santralinin Kapatılması : Başta halkımızın sağlığı olmak üzere, hayvan sağlığı ve tarımı olumsuz etkileyen bu santralin kapatılması için Türkiye Büyük Millet Meclisinde etkili bir mücadele vereceğim.

7. Tarım ve Hayvancılık: Halkımızın en temel geçim kaynakları olan tarım ve hayvancılığın gelişmesine ön ayak olacağım.Çiftçimizin alternatif sanayi ürünleri yetiştirmeye teşvik ederek , hükümetimizden ilimiz koşullarına has desteklerin verilmesini sağlayacağım.Üreticilerimizin kooperatifleşerek yeni Pazar alanları bulmasına öncülük edeceğim.

8.  Iğdır ilimiz Türkiye’de ormanı olmayan bir il durumundadır. Halkımızın piknik mesire yeri ve dinlenme alanı olmadığından İlimiz  hem kendisi hem çevre iller için fidan üreten aynı zamanda kent ormanı olarak vatandaşa hizmet veren bir ağaçlandırma sahasına kavuşacaktır.

9. Trafik yoğunluğunu azaltmak için Yukarı Çarıkçı Köyü istikametinden, Doğubayazıt yoluna mutlaka bir çevre yolu çıkartmaya gayret sarfedeceğim.

10. Su şebekemiz yıllar önce çekilmiş bir şebekedir. Haliyle çürümeler, sızdırmalar olmaktadır. Kanalizasyonla temas etmemesi mümkün değildir… Yıllar önce gönül rahatlığı ile içilen su, şimdi arsenik ve kireç’ten ötürü içilemez durumdadır. Belediye ile işbirliği yaparak en kısa sürede yeni bir su şebekesi çekeceğiz İnşaallah.

Iğdır’ımızın kadirşinas ve vefakâr halkının teveccühü, cefakar ve fedakar Ak Parti teşkilatlarının desteğiyle Iğdır’ın bir evladı olarak, Türkiye'nin 2023 vizyonuna destek olmak ve ülkemizin geleceğinin inşasına katkı sağlamak amacıyla çıkmış olduğumuz bu kutlu siyasi yolculuğumuzun hayırlara, aydınlık ve güçlü yarınlara vesile olmasını temenni ediyor, her daim sevdalısı olarak yola çıkmış olduğum bu kutsal yolda yanımda olan ve de olacak olan her kesimden insanlarımıza ve değerli Iğdırlı hemşerilerime en derin saygılarımı ve şükranlarımı sunuyor; kararımızın Iğdır ilimize ve de ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

ÖMER ARMAĞAN KİMDİR ?

Iğdır, Van, Ağrı ve Karsta binlerce barışa vesile olan bu bölgede  kanaat önderi olan bir ailenin mensubu olarak 1964 yılında Iğdır merkeze bağlı Yüzbaşılar köyünde dünyaya geldim. İlkokulu köyde, Ortaokul ve Lise tahsilimi Iğdır’da tamamladım. Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümünden mezun oldum. Iğdır Devlet Su işleri (DSİ)’de 10 yıl mühendis olarak kamu hizmetinde bulundum.1999 yılında kendi isteğimle bu görevden istifa ederek ticarete atıldım. Eşimin eczacı olması nedeniyle  “Armağan Eczanesi” ve  İthalat-İhracat şirketim aracığıyla ticaret yaptım. Temsaş büyük a.v.m. Ltd. Şti. adı altında binin üstünde insanların iş istihdamını sağladım. Ankara , İstanbul ve Iğdır da yap-sat inşaat faaliyetlerimi iş adamı olarak  yürütmekteyim. 

2005 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından Iğdır Ak Parti İl Başkanlığına atandım. 2006 yılında Iğdır Ak Parti Olağan İl Kongresine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla  il başkanlığına seçildim. 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adaylığı için il başkanlığından istifa ettim. Daha sonra Ak parti Olağan il Kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak il yönetimine seçildim. İl kongresinden sonra siyasi işlerden sorumlu Iğdır il Başkan Yardımcılığı görevinde yer aldım. 15 Ocak 2011 tarihinde bu görevden istifa ederek 12 Haziran’da yapılan milletvekili aday adayı oldum. Partimin kuruluşundan bugüne kadar hep yanında ve yapılan bütün seçimlerde  seçim çalışmalarında aktif olarak yer aldım. 

Hedef  2023 sloganı ile Yeni Türkiye, Güçlü Türkiye, Dünyada Lider ülke Türkiye için mücadele eden Ak Kadroların bir neferi olarak, bu kutsal ve asil mücadelenin içinde yer almak ve bu topraklara borcumu ödemek için, Adalet ve Kalkınma Partisinden Milletvekili Aday Adayıyım. Ak Parti, milletimizin, Dünya Müslümanlarının umudu ve güvencesidir. 

Yeni Türkiye’nin Mimarı Milletin yani Cumhurun Reisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Hedefleri doğrultusunda Hep Beraber Yeni Türkiye’yi inşa Etmeye Hazırız. Bu ülkeye bu şehre hizmet eden, iz bırakan insanlar nasıl minnet ve şükranla anılıyorlarsa biz de çok çalışarak ve güzel eserler bırakarak bu kervana dahil olmak istiyoruz.      

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.