Buldan: “Paketin geçen maddeleri genel kurulda tekrar gündeme gelecek”

Tarih : 2015-03-05 / Kategori : Siyaset

Buldan: “Paketin geçen maddeleri genel kurulda tekrar gündeme gelecek”

          HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan esnaf gezisinde genel kurulda şimdiye kadar paketin geçen maddelerin Tekrir-i Müzakere yöntemi tekrar gündeme geleceğini belirterek, AKP Grup Başkanvekili ile İçişleri bakanı ile yaptığımız görüşme sonucunda geçen maddelerin tekrar ele alınması tekrir-i müzakere yöntemi ile bir daha görüşülmesi yönünde bir ortaklaşma sağlandı.

 

        Muhtemelen bizim yapacağımız itirazlar sonucunda geçen maddeler yani 2’nci bölüme kadar olan maddeler genel kurulda tekrar gündeme gelecek ve itirazlarımız sonucu tekrar değerlendirmeye ve oylamaya sunulacak.

         Iğdır’da aralarında HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya, Iğdır Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, Iğdır İl Genel Meclis eş başkanları A. Kadir Özsular, Dilek Yanardağ, HDP aday adayları ve DBP-HDP il yöneticilerinin bulunduğu kalabalık heyet çarşı merkezindeki esnafları ziyaret etti.

         Ziyaret esnasında konuşan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, AKP Hükümeti yetkilileri ile yaptıkları son görüşmede geçen maddelerin Tekrir-i Müzakere yöntemi ile bir daha görüşülmesi konusunda ortaklaştıklarını belirterek “ AKP Grup Başkanvekili ile İçişler bakanı ile yaptığımız görüşme sonucunda geçen maddelerin tekrar ele alınması tekrir-i müzakere yöntemi ile bir daha görüşülmesi yönünde bir ortaklaşma sağlandı. Muhtemelen bizim yapacağımız itirazlar sonucunda geçen maddeler yani 2’nci bölüme kadar olan maddeler genel kurulda tekrar gündeme gelecek ve itirazlarımız sonucu tekrar değerlendirmeye ve oylamaya sunulacak. Bizde bu oylama sonucunda daha doğrusu oylamaya geçilirken hazırladığımız yeni önergelerle bu maddeleri değiştirmeye çalışacağız. Komisyondaki arkadaşlarımız bu çalışmaları yapıyorlar. Muhtemelen yeni değişiklik önergeleri ile mecliste geçen maddeler değişecek. Bizim karşı çıktığımız 1’nci bölümdeki o 16 madde tekrir-i müzakere yöntemi ile değişecek. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu değişiklik gündeme gelebilir.” dedi.

         ‘Bu yasanın çıkmaması için tüm gayretimizle mücadele edeceğiz’ 

          Buldan son olarak yasanın çıkmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine dikkat çekerek “Biz yinede genel kurulda bu yasanın çıkmaması için tüm gayretimizle muhalefetimizi yürüteceğiz. Asıl amacımız bu yasanın genel kurulda hiçbir şekilde çıkmaması yönündedir. Ama AKP bunu çok kabul etmiyor. Dolayısıyla bu maddeleri değiştirerek gündeme getirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.    Konuşmanın ardından heyet çarşı merkezinde bulunan esnafları tamamlayarak programını sonlandırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.