HDP Azeri asıllı adayını beldesinde ziyaret etti

Tarih : 2015-04-09 / Kategori : Siyaset

HDP Azeri asıllı adayını beldesinde ziyaret etti

           Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP)  2015 genel seçimlerinde HDP’den milletvekilliği için yarışacak Azeri asıllı adayına beldesinde ziyaret gerçekleştirdi.

 

         HDP Iğdır il örgütü, 2015 genel seçimlerinde Iğdır’da HDP’den milletvekilliği seçimi için yarışacak Azeri asıllı Kıznaz Türkeli’yi Iğdır’a bağlı Melekli Belde’sinde ziyaret etti. Çoğunluğunu Azeri yurttaşların oluşturduğu belde ziyaretine belde sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

            Ziyarette konuşan HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar, yıllardır bir Azeri yurttaş’ın adaylığı özlemi içerisinde olduklarını belirterek “Ben öncelikle hepinize hoş geldin diyorum. Biz yıllardır  bu özlem içersindeydik. Hareketimizin içinde Azeri asıllı bir kadın arkadaşımızı göstermesi hepimiz için bir mutluluktur” dedi.

           ‘Bundan sonra renklerin birlikteliği konuşacak’

            Azeri asıllı Kıznaz Türkeli ise bundan sonra halkların kardeşliğinin, renklerin birlikteliğinin konuşacağına dikkat çekerek “Öncelikle hoş geldiniz. Sizi saygıyla kucaklıyorum. Bu birlikteliğin üzerine fazla bir söz söylemeye gerek duymuyorum. Bu fotoğrafı görmesi bize yetiyor zaten. Yaşasın halkların kardeşliği diyorum. Bundan sonra halkların kardeşliği konuşacak, renklerin birlikteliği konuşacak. Azeri Kürt hep birlikte Iğdır’a sahip çıkıp sorunlarımızı birlikte çözeceğiz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.