Aralık İlçesinde Milliyetçi Hareket Partisi Rüzgarı

Tarih : 2015-04-28 / Kategori : Siyaset

Aralık İlçesinde Milliyetçi Hareket Partisi Rüzgarı

 

              MHP Iğdır Milletvekili adayları İsa Yaşar Tezel ve Sefer Karakoyunlu seçim ziyaretleri kapsamında Iğdır’ın Aralık ilçesini ziyaret ettiler.

 

          Iğdır Merkez’den Aralık ilçesine büyük bir araç konvoyu ile hareket eden MHP adayları burada halkın sevgi ve sevinç gösterileriyle karşılandılar. Aralık ilçesinin girişinde araçlarından inen adaylar ve partililer Aralık halkı ile yürüyerek oldukça kalabalık bir grup oluşturarak ilçeye giriş yaptılar. Adayların yürüdüğü her 50 metrede bir adet kurban kesildi. MHP Aralık İlçesi seçim koordinasyon merkezinin açılış törenine geçen adaylar burada toplanan kalabalığa seslendiler. MHP Iğdır 1’inci Sıra Milletvekili Adayı İsa Yaşar Tezel; “Aralık halkı daima serhat boyu Iğdır’ın asırlara direnen, göğsünü daima düşmana siper eden, vefakar, cefakar bunların yanında da dik duruşunu bozmamış bir halktır. Buraya gelirken yollarınızı, vatandaşları gördüm ve çok üzüldüm. 

Dünya’nın en önemli geçiş noktalarından birisinde bulunan Aralık halkı bu sefalete ve ekonomik haksızlığa bir dur demelidir. Yanı başımızdaki Doğubayazıt ile Aralık’ı kıyasladığımız zaman Aralık halkına yapılan bu haksızlığı görmemek mümkün değil. Ülkeyi yönetenler sadece ülkeyi yönetmeyip her türlü koldan ticaretlerini de yapıyorlar. Ancak hayati bir konuma sahip Asya’ya açılan bir kapısı olan Aralık halkının ticaret yapmasını engelliyor. Bölgenin Tüm ekonomisine büyük bir darbe vuruyorlar. Aralık halkı bu zulme bu iki yüzlülüğe gereken cevabı verecek ve 7 Haziran’da bu ayrımcı zihniyetleri sandığa gömerek, gerçekten Edirne’den Iğdır’a Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü savunan Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşıyacaktır. Aralık halkı Ermenilerin yaptığı zulmün canlı tanıklarıdır. Kimse Aralık halkı kadar Ermenilerin gerçek yüzünü bilemez. O yüzden bizden olanı aday göstermeyip onun yerine Ermeni adayları listesine alan partiye de en güzel cevabı sandıkta verecektir. 

Cumhuriyet Halk Partisi bununla yetinmeyip bir de Iğdır’da bizden birini aday göstererek oylarımızı bölmeye çalışıyor. Bunlara kesinlikle prim vermeyin. Aralık bizi meclise gönderirse görecek ki ticari haksızlığı ortadan kaldıracağız.” dedi. Ardından bütün Aralık esnafını tek tek ziyaret eden adaylar, esnafa hayırlı işler dileyerek 7 Haziran’daki seçimlerde destek istediler. MHP adayları ve beraberlerindeki grup, dualar ve tekbirler eşliğinde ilçeden ayrıldılar.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.