Başbakan Ahmet Davutoğlu Iğdır’da

Tarih : 2015-05-06 / Kategori : Siyaset

Başbakan Ahmet Davutoğlu Iğdır’da

         DAVUTOĞLU,”SUNNİ,Şİİ,CAFERİ,ALEVİ  MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR.

 

Iğdır'da halka seslenen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, "Iğdır üç ülkeye  sınır bir ilimizdir.Azerbaycan’a kardeş bir ildir. Azerbaycanlı kardeşlerimize vizeyi kaldırdık. Azerbaycan’da hazırlıklarını sürdürüyor. Bittiğinde onlarda kaldıracak.Bizde isteriz nüfus cüzdanı ile gidilip gelinsin.Biz İki millet tek devletiz.Bakü-Tiflis Kars demiryolu yapılıyor.Iğdır’a bu demiryolu gelecek buradan Nahcıvan’a geçecektir.Bildiğiniz gibi Nahcıvan Ermeni ablukası altında topraklar işgalde Bu proje bittiğinde Bakü’den binen bir Azeri kardeşimiz.Nahcıvan’a demiryolu ile gidebilecek.CHP zihniyeti hala Suriyelileri, Türkmenleri Kürtleri Suriye’ye göndereceğim diyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. 1946 yılında da Boraltan köprüsünde Azerbaycanlı kardeşlerimizi kabul etmemiş Ruslar tarafından öldürülmelerine neden olmuştu. Aynı zihniyet şimdide Esad zulmünden kaçanları göndermek istiyor. B ahçeli’de ses çıkarmıyor.Milli birlik ve beraberlik diyecek miyiz? Milli iradeyi dimdik ayakta tutacak mıyız? Ayrımcılık yapanlara bu millet tek yürektir diyecek miyiz? AK Partiye ikide iki Iğdır  hediyesi verecek miyiz?" dedi.

Çözüm sürecine de değinen Başbakan Davutoğlu, "Fitne odaklarına inadına çözüm süreci diyoruz. Bu topraklar 30 yılı aşkın sürede 30 bin canımızı kaybettik. Bir daha bu topraklarda terör üzerinden tek bir canımızı kaybetmek istemiyoruz. Buna fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

"BİZ MİLLETİMİZLE GÖNÜL DİLİYLE KONUŞURUZ"

"Biz Iğdır'ın oğluyuz. İşte bu muhabbeti görsünler. Demirtaş görsün, Kılıçdaroğlu görsün, Bahçeli görsün. Görsünler öğrensinler, Biz milletimizle gönül diliyle konuşuruz" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sözde soykırım iddialarıyla bizi kıskıca almaya çalışanlar ister Papa, ister parlamentolar gelin Iğdır'ın meydanına kulak versinler. Biz tarihimizi konuşuruz, yüzleşiriz. Acıyı paylaşırız. Zinhar boyun eğmeyiz. Dedelerimiz gibi baş veririz baş eğmeyiz. Iğdır’dan bütün Kafkasya'ya bir selam olsun, gelin aramızdaki ihtilafları çözelim. Gelin barış olalım. Gelin yeni bir Kafkasya kuralım. Biz bu çağrıyı yaparken Ermenistan'da kardeş can Azerbaycan'ın işgal ettiği topraklardan çekilsin. Biz barış yolcularıyız. Dünyada barış yolcusuyuz."

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı da eleştiren Davutoğlu, "Iğdırlı diyor ki Kudüs bizimdir bizim kalacak. Demirtaş gelsin duysun. Buraya geldiği zaman önce Selahattin Eyyubi'den özür dile, sonra huzura gel diyecek misiniz. CHP ile HDP aynı dili kullanıyor. CHP imam hatiplerin orta kısmını kapatalım diyor. İkisi de Diyanetimiz, herkesin hürmet ettiği Diyanetimizle uğraşıyor. Demirtaş Diyanet'i kapatacağını söylüyor. İzin verir misiniz? İkisinin de derdi bu milletin dini ve manevi değerleri, bunu yıkmaya çalışıyorlar.  " dedi.

        Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

  " Muhalefet İsrail ağzı ile konuşuyorlar. Biz milletin ağzı ile konuşmaya devam edeceğiz. Çözüm sürecini her ne olursa olsun sonuna kadar götüreceğiz. Seçim sonucu ne olursa olsun bu süreci devam ettireceğiz. Demirtaş gelince cevabını verin.Iğdır’a üç müjde veriyorum.Dilucu sınır kapısı yenilendi yakında açılacak,Ünlendi Barajı 2017 yılında bitecek.Doğalgazın ihalesi yapıldı.Yakında borular döşenmeye başlanacak.Iğdır’a 200 yataklı devlet hastanesi yaptırdık.Havaalanını ,üniversiteyi biz getirdik. Hizmeti biz getirdik. “

      Davutoğlu ,daha sonra Iğdır valiliğine geçerek Iğdır valisi ile bir süre görüştü.İstanbul Belediye başkanı kadir Toppaş’ta bir konuşma yaparak Ak Partiye destek istedi. Ardından Milletvekili adayları Ferdi Turan ve Cengiz Şeyran’ı tanıttılar. Başbakan Iğdırlılardan 2 milletvekilini meclise göndermeleri, gerektiğini söyledi. Çok sıkı güvenlik önlemeleri alındı. polisler sabahtan başbakan gidene kadar alarmda bekledi.

Başbakanda MHP seçim bürosuna ziyaret. 

Başbakan  Ahmet Davutoğlu miting sonrası MHP seçim bürosunu ziyaret ederek İsa Yaşar Tezel ve Sefer Karakoyunlu il başkanı Özcan Günsoy ile sohbet etti çay içti. Başarı diledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası