Iğdır’da 2-0 Yapacağız

Tarih : 2015-05-25 / Kategori : Siyaset

Iğdır’da 2-0 Yapacağız

      'O faşist yüzde 10'luk barajı hayli aşacağız'

 

AKP NİN KÖŞESİNDE OTURAN ŞEYTAN ÇIK ORTAYA

        Cumartesi günü yapılan görkemli HDP mitinginde HDP İl Başkanı Cesim Katar açılış konuşmsını yaptı ve AKP İl Başkanı Ahmet Tutulmaz’a yüklenerek şöyle dedi. 

“AKP’nin köşesine oturmuş Şeytan, çık ortaya, bu halkın önüne çık, her yerde adalet müşterek olsun. Tüm memurları tehdit ediyorsun. İmza tohluyorsun. Sizi sürecem diyorsun. Ben 25 yıl çalıştım. 6 defa sürgün oldum. Onurluyum halkımın karşısındayım. Sen nasıl çıkacan buraya” dedi. 

“BEN” DEĞİL “BİZ” 

HDP Iğdır il eşbaşkanları sahneye çıkarak halkı selamladı. Azerice, Kürtçe ve Türkçe dillerinde halkı selamlayan HDP Iğdır Milletvekili Adayı Kıznaz Türkali, HDP’nin “ben” değil “biz” diyerek ülkede yaşayan tüm halk, inanç ve yaşayışları kapsadığını söyledi. 

        AKP MAVİYE SİYASETİ YÜRÜTMEKTE

Ezilen ve ötekileştirilenlerin bir araya gelmesiyle Ankara’da birilerinin korkmaya başladığını belirten HDP’nin bir diğer kent adayı Mehmet Emin Adıyaman, tüm halkların HDP’nin özgürlük, demokrasi ve barış çatısı altında bir araya geldiğini söyledi.

KERBELA OLAYI

Adıyaman, Tarihler öncesi olan bir olay Maviye ordusu savaşmak istemeyen Hz. Ali Ordusuna saldırı emri verdi. Akabinde noldu. Meşhur kerbela olayı yaşandı. Şimdi Akp ve Tayip Erdoğan tarihe tekerrür eden bu olayı aynen maviye yöntemiyle çözmeye çalışıyor.  Halkların demokratik partisi karşısında coşan azeri, Kürt, Süryanı, çerkez, Türkiyedeki tüm renklerin karşısında yenileceğini iktidarının sarsılacağını anlayınca oda Kuran-ı Kerimi kaldırıyor.  Ama Kuran-ı Kerimi ters tutuyor. Çünkü tarih tekerrür etmeyecek. Bu halk muaviye olayında olduğu gibi kanmayacaktır. Saddamda Kuran-ı  Kerimi kanıyla yazmıştı. Ama en büyük katliamı müslümanlara yaptı. Bizler diyoruzki sen islam dinini siyasete dayatamasın kandıramasın siyasete alet edemezsin bu halk müslümandır. Müslümanlığıda senden öğrenmeyecektir.  Kendi çıkarlmarına göre ne diyor parelciler ile tarif ettiği gülen cematini eleştirirken bunlar şialardanda kötüdür. Bunlar şialardanda beterdir. Bu zihniyet Şiia inancına caferi inancına mensup olan halkımızı ötekeliştirme onu adeta şeytandanda kötü göstermektedir. İslam dışı görmekte İran uzantısı olarak görmektedir. Biz bunun hesabınıda soracağız. Halkların demokratik partisi yeni bir gelecek inşaa edecek. Bu gelecek her kesimi ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayacaktır.”şeklinde konuştu.

 

8 HAZİRAN’DA CEHENNEMİ YAŞATACAĞIZ” 

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Iğdır Milletvekili Adayları Mehmet Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli’de birer konuşma yaptılar ve kardeşlik, birlik mesajları verdiler. 

DBP Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, Kürt halkını diğer halklarla eşit hale getirmek için 30 yıldır direndiklerini savunarak, Ağrı silahların değil ve siyasetin sahnede kalacağı günler için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Sakık, “Biz ne bedeller ödedik. Ölüm deseniz ölüme meydan okudu Kürt çocukları, zindan deseniz Kürt çocukları zindanlara da boyun eğmedi. Bizlere cehennem hayatı yaşatmak isteyenlere 8 Haziran’da cehennemi yaşatacağız” dedi.

   HDP Iğdır Milletvekili ve İstanbul Milletvekili Adayı Pervin Buldan, konuşmasında Iğdır’da olduğu gibi Türkiye’nin her tarafından halkların el ele vererek ülkede bir daha savaş yaşanmasın diye mücadele ettiklerini belirtti.

 

BULDAN ‘İMRALI’DAKİ MASAYI DEVİRMELERİNE İZİN VERMEYİZ’

   Buldan, “Sayın Öcalan bir tecrit içerisindedir. İmralı Heyeti olarak İmralı Adası’na gidişimiz önünde engeller var. Şu anda siyasi iktidar bizlerin İmralı’ya gidişimizi engelliyor. Sayın Öcalan’la görüşmelerin engellenmesi bu ülkede barışın engellenmesi, tekrardan kanın dökülmesi demektir. Onlar her ne kadar İmralı Adası’ndaki masayı devirmek isteseler de sizler buna izin vermeyeceksiniz. Bizler 8 Haziran’da Meclis’e gittiğimizde bu ülkeyi bu sorunu çözmeye mahkum edeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, iktidarın HDP'nin barajı aşmaması için korku saldığını öne sürerek, "13 yıldır iktidarda duruyorlar. Ama artık Türkiye'ye saldıkları korku barajı çoktan aşıldı. Biz onların siyasi barajını aştık. O faşist yüzde 10'luk barajını da hayli hayli aşacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda toplanan yoğun kalabalığa hitap etti. Ak Parti'nin iktidarı 7 Haziran'da kaybedeceği korkusu içinde olduğunu savunan Figen Yüksekdağ şöyle devam etti:

"Onların bu zulüm, sömürü iktidarı, zulüm saltanatı sürmesine izin vermeyeceğiz. Onlar bu saltanatı halkımızın eşitlik ve adalet değerleri üzerinden kuruyorlar. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet düzeni üzerinden kuruyorlar. Bakın bütün siyasi iktidar erkanı toplanmış ve dertleri, davaları HDP'yi barajın altına itmek. Bu halkın heyecanlı akışı hiçbir güç tarafından engellenemez. Bizler korku barajlarını aştık, bunu başardık. 'Benden başka iktidar olmaz. Benden sonrası tufan olur' dediler. Ve bütün Türkiye halklarının üzerine korku salarak 13 yıldır iktidarda duruyorlar. Ama artık Türkiye'ye saldıkları korku barajı çoktan aşıldı. Biz onların siyasi barajını aştık. O faşist yüzde 10'luk barajını da hayli hayli aşacağız." dedi.

 

       "CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI DİYE BİR MAKAM KALMADI" 

Hükümetin 'HDP'nin barajı aşması Türkiye için tehdittir' söylemiyle Türkiye'de korku salınmaya çalışıldığı iddiasını yineleyen Figen Yüksekdağ şunları söyledi:

"Türkiye'yi gözümüzün içine baka baka tehdit ediyorlar. Bizim o koltuklara, o saraylara hiçbir tarih boyunca tamah ettiğimizi kimse görmedi. Bizi Allah onların, yoksulun sırtında kurulan saraylardan uzak tutsun. Zenginlik, şatafat ve servet içinde sürdürdükleri yaşamdan Allah bizi uzak tutsun. Bize oy versin vermesin herkes kazanacak. Başbakan 'Günde 4 miting yapıyorum' diyor. Bende Sayın Başbakan niye yoruyorsun ki kendini, Cumhurbaşkanı zaten senin yerine her yerde miting yapıyor. Seni zaten başbakan yerine koymuyor. Cumhurbaşkanı her yerde tesis açılışı adı altında seçim miting düzenliyor. Artık yüzü yırtılmış söylüyoruz, kar etmiyor. Tarafsız durması gereken bir makam, kişi şahsında bu kadar tahrip edilmemiştir. Bir makamın misyonuyla tarihsel rolüyle bu kadar oynanmamıştır. Cumhurbaşkanlığı makamı diye bir makam kalmadı. İkinci AKP genel başkanlığı oldu. Hükumet ve başbakanlık makamı oldu." 

 

"MERCEDES, DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDA KALABİLİR"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 1 milyon 200 bin lira değerindeki makam otomobilini HDP'nin baskısı sonucu iade ettiğini ifade eden Yüksekdağ, dili sürçünce Cumhurbaşkanı yerine 'Başbakan' dedi. Yüksekdağ konuşmasını, "Bakın ben de başbakan dedim. Nasıl olsa hem cumhurbaşkanı hem başbakan. Cumhurbaşkanı nispet yapar gibi yeni Mercedes verdi. Rahat olsun artık Mercedes'le uğraşmıyoruz. Biz bu sefer sarayı iade ettireceğiz. Mercedes, Diyanet İşleri Başkanı'nda kalabilir. Biz o sarayı iade ettireceğiz" diyerek bitirdi. Program konserle sona erdi....

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası