76 Iğdır Bayan Futbol Takımından Gol Yağmuru

Tarih : 2014-12-16 / Kategori : Spor

76 Iğdır Bayan Futbol Takımından Gol Yağmuru

              Ligde 2 sıraya yükselen 76 Iğdır Spor kadın futbol takımı deplasmanda karşılaştığı Bayazıt sporu gol yağmuruna tuttu. 

 

           Iğdır’da ilk kez kurulan ve kentin tüm branşlarda tek profesyonel bayan takımı olan 76 Iğdır Spor kadın futbol takımı, TFF Kadınlar 3. Ligi’nde şampiyonluk için ter döküyor. Kısıtlı imkanlara rağmen kazandıkları başarılarla bölgenin gurur kaynağı olan kadın futbol takımının sporcuları, gösterdikleri performans sayesinde kısa sürede üçüncü ligde ikinci sıraya yükselmeyi başardı.

            Dün (14 Aralık 2014) Doğubeyazıt Şehri stadında oynan lig maçında 76 Iğdır Spor, Bayazıt Spor’u 0-13 yendi. Iğdır’ın amazonları deplasmanda rakiplerini 0-13 yenmenin sevinciyle Iğdır’a döndüler.  Karşılaşmanın gollerini 6 Rabia, 2 Nursel, 2 Hacer, 1 Meryem, 1 Fatma kaydetti. Iğdır’ın gurur kaynağı kadın futbol yakımı ilk yarıyı ikinci sırada bitirmenin başarısıyla şampiyonluk umutlarını yeşertiyor.  

             Takımın golcülerinden Rabia, bir kadın için futbol oynamanın değil sadece futbola başlamanın zor olduğunu söyledi.Rabia, takımlarının başarılı olmasının kentteki diğer kızlar için ilham kaynağı haline geldiğine dikkati çekerek, “Bizim takım olarak gösterdiğimiz başarı, kentteki kız arkadaşlarımıza örnek oldu. Sayımız her geçen gün artıyor. Bizi izleyerek takıma katılmak isteyen çok sayıda arkadaşım var ama isteğin yanı sıra yetenek de lazım. Artık profesyonel bir takımız” diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.