Şampiyon Boksör Aile

Tarih : 2015-03-31 / Kategori : Spor

Şampiyon Boksör Aile

      BU AİLEDE ONLARCA ŞAMPİYON BOKSÖR ÇIKTI

 

     Iğdır’da kendilerine boksör fabrikası olarak tanımlayan Kaya Ailesi, 10’larca sporcusu ile şampiyonluklara doymuyorlar. 

  Türkiye’nin en doğusu Iğdır’da yaşayan Kaya ailesi, her sıklette tamamı kardeş ve kardeş çocuklarından olaşan 20 sporcu, birçok Avrupa- Türkiye ve olimpiyat boks şampiyonluklara imza attı.

  Bayan, erkek, gençler, yıldızlar kategorilerinde her sıklette sporcusu olan aile yüzlerce madalyalar alarak,  şampiyonluklar elde ederek Türkiye’de bir ilki başardılar.

  Ailenin en büyük abisi olan Boks Antrenörü Bülent Kaya yaptığı açıklamada, Kaya ailesi olarak uzun yılardır Türkiye’yi ve Iğdır’ı spor anlamında şampiyonluklar elde ederek temsil etiklerini belirtti.

  “AİLE OLARAK BİZ BOKSUN FABRİKASIZ”

  Aile olarak kendilerin boksör fabrikası olduğunu ifade eden Kaya, “Türkiye’nin farklı bölgelerinde 1 veya 2 şampiyon görebilirsiniz, fakat bizim ailede birden değil ondan fazla şampiyon var. Şuanda spora yeni başlayan yiyenlerimiz saymasak bayan erkek olmak üzere derce elde etmiş 20 boksörüz. Bakın sadece bizim ailede Türkiye, Avrupa, olimpiyatlarda büyük şampiyonluklar elde edildi. Birçok ülkede Türk bayrağını dalgalandırdık, İstiklal Marşımız okuttuk. Bizde şu anda bunun manevi gururunu yaşıyoruz. Bize bu anlamda destek çıkan değerli Iğdır halkına, ailemize, büyüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

  “TÜRKİYE’NİN EN DOĞUSUNDAN GİDİP AVRUPA’DAN ŞAMPİYONLUKLARLA DÖNÜYORUZ “

  Iğdır’da özellikle boks sporu anlamında büyük bir potansiyel olduğunu ifade eden Kaya, “ Ama imkansızlıklardan dolayı bu potansiyel ortaya çıkarılamıyor. Üç ülkeye sınır olan,  Türkiye’nin en doğusunda yaşayan bir aileyiz. Bu serhat şehrinde gönül ister ki birçok aile böyle şampiyonlar yetişsin.  Türkiye’nin en doğusundan gidip Avrupa’dan şampiyonluklarla dönüyoruz.  Bakın bütün imkansızlıklara karşı kardeşlerim Savaş Kaya, Ulaş, Yetiş, Barış, Dilek, Nehir Kaya, kardeş çocuklarımız ve kuzenlerimiz;  Mert Kaya, Ege, Cem, Şamil Kaya ve Hakan, Tarkan, Serkan, Yağmur Kanyar;  Ferhat, Selim, Alican Ula, Dilara Ergün bir çok şampiyonluklar ve yüzlerce madalya sahibidirler. Bunların haricinde daha isimlerini sayamadığımız yiyenlerimiz yetişiyor” diye konuştu.

  “BÜTÜN RAKİPLERİ YENDİKTEN SONRA ŞAMPİYONLUK İÇİN 2 KARDEŞ FİNALDE KARŞILATIK”

  Aile olarak boksa gönüllerini verdiğini anlatan Akdeniz Oyunları, Olimpiyat, Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Milli boksör Savaş Kaya da, “ Boksta iyiyiz ama maalesef Iğdır’da doğuda sporcular çok zorluk çekiyor. Şampiyonluklarımız saymaktan bitiremezsiniz Avrupa’da dünyada daha birçok arenada başarılarımız var. Gençlik Spor ve Bakanımıza ve genel müdürümüze sesleniyorum; bu anlamda onların desteğini bekliyoruz. Gerek kız ve erkek kardeşlerin ve ablamın ve abimin çocukları yiyenlerim yaptıkları uluslararası ve ülke genelindeki müsabakalardaki karşılaşmalarda birçok derece ve madalyalarla dönmüşlerdir. Hatta 2 kardeş dünya bir ilk olarak rakiplerimiz yenerek şampiyonluk için finalde karşılaştı. Bu dünyada olan bir ilkti, 2004-2005 arası ben yani Savaş Kaya ve Ulaş Kaya Samsun’da yapılan Türkiye Boks Şampiyonasında 2 kardeş final oynadık. Ailede sporcu çok olunca şampiyonlukta kardeşinizle de karşılaşmak zorunda da kalabiliyorsunuz. Biz aile olarak, sporcu olarak ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmek amacındayız” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.