Iğdır'da Nevruz Kutlamaları

  • Cuma, Mar 18 2011
  • yazı boyutu yazı boyutunu küçült Yazı boyutu büyüt

KUTLAMAYA BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ'IN YANI SIRA BAZI İL VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI İLE PARTİLİLER KATILDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Nevruz kutlamaları kapsamında Iğdır'da miting düzenledi. Soykırım Anıt-Müzesinin bulunduğu meydanda yapılan mitinge, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve Muş Milletvekili Nuri Yaman'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden belediye başkanları ile partililer katıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mitingde yaptığı konuşmada, Nevruz'un diriliş, kurtulma ve özgürlük anlamlarına geldiğini belirterek, ''Herkes bilmeli ki Ortadoğu'da ve Afrika'da ezilen halkların nefes aldığı bir bayramdır, Nevruz'' dedi.
Kendilerinin bu bölgede barış, demokrasi ve huzur istediklerini ifade eden Demirtaş, Nevruz ile ilgili efsaneyi anlatarak, ''Uzun yıllardır baskı ve zulme karşı direnen halkımız da gerçek bir efsane kahramanıdır, kutluyorum'' diye konuştu.
Türkiye'de bazı kesimlerin uzun yıllar ''Kürt yok, Nevruz yok'' dediğini öne süren Demirtaş, ancak, günümüzde halkın talepleri doğrultusunda herkesin bu gerçeği kabul etmek zorunda kaldığını savundu.
Dünyada artık inkar politikalarının iflas ettiğini kaydeden Demirtaş, ''Kürtlerin yaktığı Nevruz ateşinin inkarcı siyaseti küle çevirdiğini'' ifade etti.
Iğdır'da yaşayan Türk, Kürt, Azeri, Terekemelere seslendiğini kaydeden Demirtaş, ''Bu coğrafya da kim varsa hep birlikte el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz ve Nevruz'u hep birlikte kutlayacağız'' diye konuştu.
''KÜRT SORUNU SOMUT BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMELİ''-
2011 yılında kutlanan bu Nevruz'un kendileri için çok özel bir önemi olduğunu kaydeden Demirtaş, Nevruz için meydanlarda toplanan halkın taleplerinin dinlenmesi gerektiğini belirtti ve Kürt sorununun artık somut bir şekilde çözülmesini istediklerini kaydetti.
Konuşmasında, hükümeti de eleştiren Demirtaş, hükümetin Kürt sorununun çözümünde samimi olmadığını, seçim politikalarıyla ve oy kaygısıyla hareket ettiğini iddia etti.
''Hükümet, sesimize bir ses versin, barış elimize bir el uzatsın'' diyen Demirtaş, bölge halkının artık özgür geleceğini belirlemek istediğini belirtti. Halkın çözüm için 30 yıl değil 3 yıl bile beklemeye tahammülü kalmadığını söyleyen Demirtaş, ''Analar ağlamasın, göz yaşları dinsin, artık bu bölgenin dağlarında çiçekler açsın, dağlara bahar gelsin istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Demirtaş, hükümetin bir an önce yeni anayasa çalışmasını milletin önüne koyması gerektiğini ifade ederek, kendilerinin de seçim sürecinde ''şimdiye kadar hiç cesaret edilmemiş demokratik bir anayasayı'' hazırlayacaklarını ve milletin önüne getireceklerini kaydetti.
Demirtaş, Iğdır'da düzenledikleri Nevruz mitingi ile seçim çalışmasını başlattıklarını, bundan sonra 12 Haziran seçimlerine kadar durmadan çalışacaklarını bildirdi.
Kutlamalarda, yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, meydanda bazı gençlerin de yüzlerini kapattıkları ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı gözlendi.

Okunma 3723 defa
Öğeyi Oyla
(14 oy)
Kategori Genel Haber

Yorumlar  

 
+2 #1 gokhan 2012-03-18 13:40
diyarbakırı karıştırdın hakkarıyı karıştırdın şırnağı karıştırdın daha bir çok ili karıştırdın şimdi sıra ığdırda mı anaları ağlatırsa senin gibi ermeni soyu ağlatıyor kürt türk çerkez azeri laz birdir ama sen ermeni bir değilsin şu türkiye ilerlemiyorsa siz ermeniler yüzünden ilermelemiyor ABD de 7 ırk bir arada yaşıyor ise bir olmasındandır ama siz illede büyük ermeni devleti kuracağız diğe herkesin beynine giriyorsunuz bırakın artık şu kürt sorununu kürtte mecliste türkte mecliste azeride mecliste bundan büyük gurur mu olur geçmişteki meçhul cinayetleride pkk işledi şimdi hemdi çıkıyor ortaya ama sizler çıkmasını istemiyorsunuz et tırnaktan ayrılmaz bu ülkeye hayinlik yapan türk kürt laz çerkez azeri kim varsa ermenidir sizin gibi...
 

Yorumla

  • Yeni
  • Popüler
  • Yorum
  • Guest 17.05.2013 22:03
    Iğdır Azerbaycan Kültür Evi'nin yeni yönetimine ...
     
  • Guest 17.05.2013 19:33
    Tebrikler
     
  • Guest 16.05.2013 09:49
    saygilar.19 mayisin bir anlami var .15,21 myisin ...
     
  • Guest 15.05.2013 23:06
    Igdir icin hayirlisini diliyorum ama en güclü aday ...
     
  • Guest 15.05.2013 13:55
    vay vay vay serdar arat beye bak. şimdiye kadar ...
     
  • Guest 15.05.2013 10:01
    saygilar.bu cark öyle dönüyorki kimse kimseyi ...
     
  • Guest 14.05.2013 16:49
    Ekrem Baydar can ciğer arkadaşım seni görmeyeli ...
     
  • Guest 14.05.2013 11:06
    ÇANTACILAR ORTAYA ÇIKTI DAĞ FARE DOĞURDU BİR YANDA ...
     
  • Guest 14.05.2013 09:29
    saygilar.sizi kirmadan birsey söylemek istiyorum,arkan ...
     
  • Guest 14.05.2013 09:03
    Emin misiniz? O fotoda ki Serdar Arat mı? Ne oldu düne ...

Arşiv

« Mayıs 2013 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Hızlı Arama

Anket

Bu gün seçim olursa hangi partiye oy verirsiniz?

Kimler Online

231 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi