Başvurular Nereye Yapılmaktadır:
2017 yılı yatırımları için sadece yeni ahır/ağıl inşaat yatırım başvuruları kabul edilecektir. İnşaat yatırımları için doğrudan Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvurular yapılmaktadır.
Başvurular Nasıl Yapılır:
Hibe programına başvurabilmek için gerçek ve tüzel kişilik olmak gerekmektedir.
Bu şartları taşıyan yatırımcılar bağlı bulundukları illerin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, bir dilekçe ile, Bakanlığımız Türkvet kayıt sistemi ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduklarını belgeleyen belgeler ve hayvan varlığı ile uygulama rehberinde belirtilen, il müdürlüğünden temin edeceği diğer bilgi ve belgeler ile ön başvurularını yapabilirler.
Başvurular Ne Zaman Yapılır:
2017 yılı için başvurular Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Ocak, Şubat ve Mart aylarında alınacaktır. Son başvuru tarihi ise 31 Mart 2017’dir.
Kimler Başvurabilir?
“Başvuru sahibi gerçek veya tüzel kişinin, Bakanlık Turkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve başvuru anındaki anaç varlığı en az 10 baş en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 baş en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesinin başvuru tarihinden en az bir yıl önce kayıtlı olduğuna dair güncel belgeyi mutlaka başvurusu ile birlikte sunmuş olması gerekmektedir” denilen açıklamada verilen limitlerin altında veya üstünde anaç varlığı olan yetiştiricilerin başvuruları kabul edilmeyecektir..
Devlet memurları, kamu işçileri ve Devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanları hibe desteğinden yararlanamaz ve başvuru yapamazlar.
Yeni ahır ve ağıl veya mevcut ahır ve ağılını tadilat yaptırmak isteyen işletme sahiplerinin ahır ve ağıl yaptıracağı yerler tapulu malları olmalı (hisseli ise hisse sahiplerinden muvakkatname) ve inşaat için yetkili mercilerden gerekli izin ve ruhsatları almış olmalıdır.
Uygulama ve Ödemeler:
Bakanlıkça onaylanan başvurular, yatırımcıya tebliğ edildikten sonraki 12 aylık sürede tamamlanır.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları tarafından yerinde denetim yapılması ardından uygun görülen tamamlanmış yatırımlar için hak ediş cetveli hazırlanıp hibe ödemesinin yapılması için Bakanlığa gönderilir.
Bakanlık ise tüm evrak ve işlemlerin tamam olması halinde ödemenin gerçekleşmesi için Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne talimat gönderilir.
Yeni inşaat yaptıracak olan yatırımcıların temin edeceği belgeleri ile yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu İl Müdürlüğü’ne başvuracaklardır. İlçe Müdürlüklerine yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Genel Haber
Yayınlanma: 03 Şubat 2017 - 00:00
2017 YILI HAYVANCILIK DAP HİBE DESTEĞİ MÜRACAATLARI DEVAM EDİYOR
2017 yılı Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Proje Uygulama Rehberinde belirtildiği üzere; 10-49 baş arası kurulu büyükbaş ve 100-200 baş arası kurulu küçükbaş hayvan işletmelerine yeni ahır/ağıl yapımı konusunda % 50 oranında hibe desteği sağlamaktadır.
Genel Haber
03 Şubat 2017 - 00:00
İlginizi Çekebilir