• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
17:10
204 İşçi İçin Mahkeme İade Kararı Verdi 
16:50
AK Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz’dan Basın Açıklaması: “Türkiye Yüzyılı’nın Kapıları Aralanmıştır”
16:48
- Türkoloji Kurultayı Kutlanacak
13:09
VİP Akademi 2025-2026 Eğitim Yılına Hazır
12:38
Iğdır Üniversitesi Rektörü Gürel Basınla Kahvaltıda Buluştu
09:14
Iğdır Belediyesi Şehri Türk Bayraklarıyla Donattı: 1000 Adet Bayrak Asıldı
08:09
Alagöz Holding Iğdır FK’dan Doğayla İç İçe Keyifli Bir Gün!
08:09
Iğdırlı Sporcular Turnuvaya Spor Müdürlüğünün Aracıyla Gidiyor
08:07
Karakoyunlu İlçesi Ay Yıldızlı Bayraklarla Donatılıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Azerbaycan Zafer Bayramını İstanbul Boğazında Kutladı
Genel Haber
Yayınlanma: 09 Kasım 2021 - 00:00

Azerbaycan Zafer Bayramını İstanbul Boğazında Kutladı

İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kütür Derneği (İSTAD ) Azerbaycan Zafer Bayramı kutlama gecesi düzenledi.  

Genel Haber
09 Kasım 2021 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Azerbaycan Zafer Bayramını İstanbul Boğazında Kutladı
6 Kasım  2021 Cumartesi Üsküdar’da  Valide Sultan Gemisinde  yapılan kutlama gecesinde gemi boğazda seyir halindeyken, geceye katılanlar Karabağ’da kazanılan zafer sonrası özgürce vatanlarına dönebilme sevincini yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerinin sevinçlerini yürekten hissederek  Zafer Bayramını kutladılar.
Sunumunu İSTAD Genel sekreteri, başkan yardımcısı Metin Yıldırım'ın yaptığı program iki kardeş ülkenin şehitleri için saygı duruşu, milli marşların okunması ile başladı.
Kazanılan zaferin önemi üzerine konuşmalar devam etti.  
Kafkas halk oyunları ekibinin gösterileri, Kafkas müziği eşliğinde halaylar ve Kazakistanlı sanatçı Asem  Erejekızı’nın çaldığı dombıra ilgi ve heyecanla dinlendi.
        İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu Azerbaycan Zafer Bayramı Kutlama Gecesinde yaptığı konuşmada katılanlara teşekkür ettikten sonra 44 gün süren Karabağ savaşının ve zaferinin kazanılmasının önemli sonuçlarından biri olan Zengezur koridorunun açılması ile yüzyıllardır hayal edilen Türk dünyası ile bağın kurulacağını ve bunun çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi.  Bir gün Türk dünyası birliği kurulduğunda dünyada daha çok söz sahibi olacağımızı sözlerine ekleyerek bu uğurda can veren şehitleri rahmetle andı.
Azerbaycan İstanbul Konsolosu Dr.Anar Ahundov savaşın başladığı daha  ilk günlerde Türkiye Cumhurbaşkan’ının  Azerbaycan’a desteğini açıklaması ve savaş devam ettiği sürece desteğinin kararlılıkla sürdürmesinin kendileri için çok önemli olduğunu ve bunun için buradan Azerbaycan devleti ve her bir vatandaşı adına teşekkür ettiğini söyledi.
İstanbul Milletvekili ve Türkiye Azerbaycan parlemotolar gurubu başkanı Şamil Ayrım yapmış olduğu konuşmada birlik dayanışma mesajları vererek Türkiye Azerbaycan Kardeşliği ve dayanışmasının asırlara dayandığını  ve bu dayanışmanın sonsuza dek süreceğini belirtti.    
    Azerbaycan-Türkiye Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı  gecede yaptığı konuşmada bu zaferin kazanılmasında Türkiye’nin desteğine dikkat çekti.  “ Her zaman Türkiyemiz varolsun ki, Türk dünyası var olsun, Azerbaycan güçlü olsun. Bugün Kafkaslarda Azerbaycan parlayan bir yıldızsa onda sizin payınız var. Azerbaycan bu savaşı alnının akıyla şehitlerinin kanıyla milletinin kahramanlık ruhuyla kazanmış. Azerbaycan 1. Karabağ savaşında 25 bin şehit vermişti onların kanı yerde kalmadı, kızımızın gelinimizin namusu ayaklar altında kalmadı.” dedi 
Avrupa Azerbaycan Konfederasyonu Genel Başkanı Sahil Gasımov Karabağda sahada askerler savaşırken kendilerininde Avrupa’da yaptıkları enfermasyon ve bilgilendirme ile  bu savaşın kazanılması için destek olduklarını söyledi konuşma sonrası AAK Yönetim kurulu üyeleri Arzu Oqtay, Vasif Muradlı ve Tenzile Rüstemhanlı'nın iştiraki ile İSTAD başkanı Sefer Karakoyunlu'ya yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı Avrupa Azerbaycanlılar Kongresi(AAK)adına madalya takdim edildi. 
        Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Vefa Yunus Taylan, İpek Yolu Stratejik Araştırma Merkezi başkanı Dr. Seyfullah Türksoy, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz de gecede birer selamlama konuşması yaptı.
        Azerbaycan Zafer Bayramı Kutlama Gecesine, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Dr. Anar Ahundov, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Vefa Yunus Taylan, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Temsilcisi Fuad Kerimli, Kenan Memmedov, Azerbaycan-Türkiye Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Avrupa Azerbaycan Konfederasyonu Genel Başkanı Sahil Gasımov, Azerbaycan- Kerkük Medeniyet ve Emekdaşlık Derneği Genel Başkanı Melehat Gurbanova , İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy,  Avrasya Türk Dernekleri  Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz STK yöneticileri, Azerbaycan ve  Türkiye vatandaşı çok sayıda davetli katıldı.
Program sonunda İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'a, Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen'e Atev Başkanı Tenzile Rüstemhanli'ya' AAK Başkanı Sahil Gasımov'a ve Akmem başkanı Melahat Gurbanova'ya derneğin çalışmalarına vermiş oldukları destekten dolayı plaket verildi.
Haber: Oğuzhan Şıktaş
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
204 İşçi İçin Mahkeme İade Kararı Verdi 
204 İşçi İçin Mahkeme İade Kararı Verdi 
- Türkoloji Kurultayı Kutlanacak
- Türkoloji Kurultayı Kutlanacak
VİP Akademi 2025-2026 Eğitim Yılına Hazır
VİP Akademi 2025-2026 Eğitim Yılına Hazır
Iğdır Belediyesi Şehri Türk Bayraklarıyla Donattı: 1000 Adet Bayrak Asıldı
Iğdır Belediyesi Şehri Türk Bayraklarıyla Donattı: 1000 Adet Bayrak Asıldı
Son Haberler
204 İşçi İçin Mahkeme İade Kararı Verdi 
204 İşçi İçin Mahkeme İade Kararı Verdi 
Kent Konseyi'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü mesajı;
Kent Konseyi'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü mesajı;
Jandarma'dan uyuşturucu operasyonu
Jandarma'dan uyuşturucu operasyonu
Küçükoğlu; "Hiç kimse şehitlerimizin aziz hatırasına el uzatamaz, onların mirasına leke süremez.
Küçükoğlu; "Hiç kimse şehitlerimizin aziz hatırasına el uzatamaz,...
Ardahan'da fırınlar denetleniyor
Ardahan'da fırınlar denetleniyor
Halfeli İMKB Ortaokulu Bilim Fuarı düzenledi
Halfeli İMKB Ortaokulu Bilim Fuarı düzenledi

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.