Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürü Mete TÜRKOĞLU, İnsanların yanlış tutum ve davranışları yüzünden ormanlık alanların azalması çevreye duyarsızlığı “Nasıl olsa Tabiat kendini yeniler” mantığı ile hareket etmesi nedeniyle doğanın tahrip olduğu ve hayatın devamını kolaylaştıran doğal dengenin bozulması canlıların yaşaması için gerekli besin zincirinin tek halkasının bile kopmasının bütün canlıların yaşam dengesini bozduğu, Kurt, Tilki, Çakal gibi yaban hayvanlarının yok edilmesi yada azalması Doğada fare ve domuz zararlılarının artmasına neden olacağı, bir şekilde canlıların Ekosistem de karşılıklı etkileşim içinde olduklarını ve birbirlerinin dağılışını yaşam ortamını etkilediği, mesala bir bölgedeki ot oburların varlığı bitkilere, et oburların varlığı da ot oburlara bağlıdır.
İnsanların yaşamlarını sürdürebilmesi için yaşadıkları çevrede, temiz su ve havanın,
verimli toprakların, besinlerin ve diğer gereksinimlerinin karşılandığı, kullanacağı çeşitli maddelerin bulunması gerekir. Yaşam için gerekli madde ve koşullar, çevrenin etkenleri ile bitki ve hayvanlar tarafından sağlanır. Bu canlıların tamamına biyoçeşitlilik denir.“ dedi.
Türkoğlu, Yaşadığımız dünyada besin zincirinin halkası olan hayvanların yaşam alanlarını insan eliyle yok edilmekte olduğunu belirtti.
Seminerin bitiminde katılımcılara Sertifika ve Eğitimlerde kullanılması için broşür ve slaytlar verildi.
Genel Haber
Yayınlanma: 23 Kasım 2015 - 00:00
Biyoçeşitlilik Eğitimi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürlüğünce, Bitki ve hayvanların yaşadığı eko sistemdeki yaşam alanlarını insanlığa yararları ve nasıl korunması gerektiği konularında okullarda daha çok öğrenci kitlesine ulaşmak için Iğdır Üniversitesi işbirliği ile Aralık ve Tuzluca ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk-orta ve lise öğretmenlerine yönelik 66 Kişilik Öğretmen grubuna Eğitimcileri Eğitimi Konulu seminer düzenledi.
Genel Haber
23 Kasım 2015 - 00:00
İlginizi Çekebilir