ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2010 YILI ÇALIŞMALARI
Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün, 2010 yılı çalışmalarını değerlendirerek “2011’de çalışmalarımızı iki katına çıkaracağız.” dedi.
Yayınlanma :
31.12.2010 06:31
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Erozyon Kontrolü Çalışmaları çerçevesinde; 2010 yılı içerisinde Erozyon Kontrolü Tesis çalışmaları kapsamında 1.250 Ha.lık çalışma yapmıştır.
Çalışma yapılan sahalara toplam 10.000 kg. Badem Tohumu ekimi yapılmıştır. Ekimi yapılan Badem Tohumlarından 1.500.000 adet fidan elde edilecektir.
Bu çalışma çerçevesinde 2010 yılında yaklaşık olarak 518.000 fidan dikimi yapılmıştır. Köy tüzelkişiliklerine koruma (bekçilik) ödeneği olarak 17 köy için toplam 77.377 TL ödenmiştir. Yeşilkuşak (Kent Ormanı) Çalışmaları ile Yeşilkuşak (Kent Ormanı) sahasına yaklaşık 20 türde 190.000 fidan dikilmiştir.
Aralık Rüzgar Erozyonu Kontrolü Projesi;
2010 yılı içerisinde 150 Ha.lık alanda Damlama Sulama Sistemi yapılmıştır.
Çalışma yapılan alana yaklaşık 150.000 adet fidan dikimi yapılmıştır.
Bu alanda Damlama Sulama Projesi yapımı ve Fidan Dikimi için toplam olarak 500.000 TL harcama yapılmıştır.
2010 yılı tohum üretim çalışması olarak yaklaşık 250 kg. ebucehil tohumu toplatılmış olup, bu tohumlardan 18.000 adet tüpe ekim, 50.000 adet çıplak köklü fidan üretimi yapılmıştır.
Yol Kenarı Ağaçlandırma çalışmaları ile; İlimizle bağlantısı olan Iğdır –Erzurum Kars, Iğdır – Doğubeyazıt, Iğdır- Nahçivan Aralık Yol Güzergahında toplam olarak 36 km. yol kenarı ağaçlandırması yapılmış olup, buralara 6.500 adet boylu fidan dikimi yapılmıştır. Valiliğin verdiği destekler ve projeler
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve İŞ-KUR Müdürlüğü aracılığı ile 160 işçi çalıştırmıştır. İŞKUR Müdürlüğünden alınan bu işçilerle, Valiliğimiz imkânları ile alınan 100.000 adet sümbül ve lale soğanları dikimi yapılmış, üretilen lale ve sümbül soğanları sökümü yapılarak yıl içerisinde 20 adet kuruma dağıtılmıştır.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yaklaşık olarak 17.000 fidan ( Akasya, Akçaağaç, Sarıçam, vb.) repikaja alınarak, boylu fidan üretimi yapılarak İlimizde bulunan Kamu kurum ve Kuruluşlarına, Okullara, Cami ve Mezarlık ağaçlandırılmasında kullanılmak üzere dağıtılacaktır. Yol kenarı ağaçlandırmasında kullanılmak üzere 2300 adet topkaraağaç ve topakasya Valilik imkânları ile alımı yapılmıştır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: