• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
13:11
Iğdır’a Yeni Devlet Hastanesi Müjdesi
13:09
Iğdır’da “Türk Gençlik Şöleni” Coşkusu Ali Kınık ve Ahmet Öngel Rüzgârı Esti
11:08
Nevzat Turan’a Kültür Bakanlığı ve TRT’den Büyük Onur
11:06
Ünsal "Rektörlüğe Prof. Ekrem Gürel'in  atanması şehirde  olumlu bir hava yarattı"
10:03
AK Parti Iğdır Teşkilatı’ndan Köy Ziyaretleri
10:01
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Karabağ Özel Eğitim Anaokulu’nda Kutlandı
09:58
Iğdır Şehit Fatih Kara Spor Lisesi Öğrencilerinden Dünya Kupası’nda Büyük Başarı
09:57
Iğdır’da Şiirle Yoğrulan Gönüller, Türküyle Dile Geldi
09:54
Vali Ercan Turan, Alkızıl ve Ünver Ailelerinin Mutlu Gününe Ortak Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE TOPLANTISINA YAPILDI
Genel Haber
Yayınlanma: 23 Şubat 2019 - 00:00

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE TOPLANTISINA YAPILDI

        Vali Enver Ünlü'nün eşi Sema Ünlü Hanımefendi'nin himayelerinde, Cumhuriyet Savcısı Sultan Ezer, Vali Yardımcısı Halit Benek, Vali Yardımcılarının eşleri Emine Benek, Nursel Koç ve ilgili kurum amirlerinin katılımı ile Çocuk İşçiliği ile Mücadeleye ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.  

Genel Haber
23 Şubat 2019 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE TOPLANTISINA YAPILDI

         Toplantı öncesi konuşma yapan Vali Ünlü; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın topluma faydalı, milli ve manevi değerlerimize önem veren bireyler olarak yetişmelerinde siz değerli ailelerimize önemli görevler düşmektedir. Çocuklarımızın küçük yaşlarda aile ekonomisine katkı sağlaması için sokaklarda çalıştırılmaları doğru değildir. Onları çalıştırarak eğitim hakkını elinden almış olursunuz. Kanunlarımız da çocukların çalışmalarına müsaade etmiyor. 
          Devletimiz sosyal bir hukuk devletidir. İhtiyacı olan, sıkıntısı olan, mağdur olan herkese bugün Devletimiz sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda destek sağlamaktadır. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki, gelişmiş toplumların temelinde eğitim yatar. Bizler çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi hazırlarsak, ne kadar iyi eğitim almalarını sağlarsak bu ülkenin kalkınmasına da o kadar katkıda bulunmuş oluruz. Çünkü çocuklarımıza yapacağımız yatırım bizim geleceğimize yaptığımız yatırımdır. Bu sebeple, evlatlarımızın çocuk yaşta çalışmaları, onların savunmasız olarak sokaklarda bulunmaları son derece yanlıştır. Bu konuda duyarlı olacağınıza inanıyor, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
         Vali  Ünlü’nün akabinde katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Sema Ünlü; “Dünya üzerindeki en önemli sosyal sorunlardan biri de Çocuk İşçiliğidir. Küçük yaşta çalışmak zorunda kalan çocukların eğitimden uzak kalmalarının yanı sıra, fiziksel, ruhsal, zihinsel ve sosyal açıdan gelişimleri de olumsuz olarak etkilenmektedir. En önemlisi bu çocuklar dışarda her türlü istismar ve tehlikelere açık olmaktadır. Çocuk işçiliği ucuz iş gücü olarak görüldüğünden geleceği olmayan bir alandır. Gelecekte bu çocuklar devlet desteğine ihtiyaç duyan bireylere dönüşebilmekte ve suç potansiyeli oluşturmaktadır. 
Çocuk işçiliği, çocuğun zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Çocuklar çoğu zaman okula devam edememekte veya zorunlu eğitimlerini yarıda bırakmakta ve dolayısıyla ileriki çalışma yaşamları ve dahası tüm hayatları için gerekli olan donanımdan yoksun kalmaktadır. Bu durum sadece çocuğun yaşamını olumsuz yönde etkilemekle kalmayıp, ülkenin üretkenlik düzeyini de düşürmektedir. 
Çocukların özellikle zor koşullar altında uzun süreler için çalıştırılması, ruhsal ve bedensel sağlıklarını olumsuz yönde etkilemekte, uzun vadede bu çocukların üretken bireyler yerine yardıma ve desteğe muhtaç kişilere dönüşmelerine neden olmaktadır. Dolayısıyla bugün ucuz iş gücü olarak görülen çocuk emeği, uzun vadede ülke için çok pahalı bir emek haline dönüşmektedir.
           Çocuk işçiliği, sosyal ve ekonomik açıdan çok önemli bir insan hakları sorunudur, emek sömürüsünün en vahşi biçimidir. Ekonomik eşitsizliklerin, göçlerin ve işsizliğin artması ile çocuk işçiliğinin yaygınlaşma riskine karşı gerek Türkiye’de ve gerekse dünyada sistemli bir mücadele verilmektedir.
           Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde desteklenen “ Çocuk İşçiliği ile Mücadele Projesi” kapsamında çocukların çalışma yaşamına girmelerinin önlenmesi, çalışma yaşamından çekilerek, eğitime yönlendirilmeleri ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir. 
           Bizler Devlet olarak, çocuklarımızın toplumla bütünleşmesi, hayatın içinde donanımlı bireyler olarak aktif yer almaları amacıyla, Çocuklarımıza çocuk olma hakkının tanındığı, istismar ve hak ihlallerinin kalmadığı, Çocuk yürekli bir dünya bırakmak istiyoruz.”dedi.
Daha sonra, programa katılan çocuklarla birlikte pasta kesimi yapılarak ailelere ve çocuklara ikram edildi.
Program, Vali Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü’nün çocuklara çeşitli hediyeler vermesiyle son buldu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Karabağ Özel Eğitim Anaokulu’nda Kutlandı
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Karabağ Özel Eğitim Anaokulu’nda Kutlandı
Vali Ercan Turan, Alkızıl ve Ünver Ailelerinin Mutlu Gününe Ortak Oldu
Vali Ercan Turan, Alkızıl ve Ünver Ailelerinin Mutlu Gününe Ortak Oldu
Iğdır’da Trafik Kazası: Bir Yaya Hayatını Kaybetti
Iğdır’da Trafik Kazası: Bir Yaya Hayatını Kaybetti
Batı Azerbaycan’ın Hafızası Kars’ta Yankılandı!
Batı Azerbaycan’ın Hafızası Kars’ta Yankılandı!
Son Haberler
Bir haftada 287 işletmeye denetim
Bir haftada 287 işletmeye denetim
Tortum ve Uzundere'de foto safari heyecanı
Tortum ve Uzundere'de foto safari heyecanı
Şevkatli Eller şehit aileleri ile buluştu
Şevkatli Eller şehit aileleri ile buluştu
Başkan Demir muhtarlarla buluştu
Başkan Demir muhtarlarla buluştu
Kızılay'dan her gün binlerce aileye sıcak yemek desteği
Kızılay'dan her gün binlerce aileye sıcak yemek desteği
Iğdır Üniversitesine Oryantasyon Gezisi Düzenlendi
Iğdır Üniversitesine Oryantasyon Gezisi Düzenlendi

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.