Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, gazetecilere yapılan tesisleri tek tek gezdirerek şunları söyledi:”Sayın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Gençlik ve Spor Bakanımızın ilimize büyük yatırımları oldu. Bu yatırımların ilimize gelmesinde ve proje ve çalışmalarında emeği geçen Eski spor müdürümüz Gökan Yavaşer’e ve Şimdi devam eden yatırımları titizlikle devam ettiren Iğdır Gençlik ve spor müdürümüz Yusuf Çebi’ye teşekkür ediyorum.”dedi.
Ayaz, Göreve geldiğimiz günden buyana Bu güzel destekler sayesinde Iğdır Merkez ve ilçelerimizde 3 Yıl içerisinde tamamlanan ve yapımı devam eden spor tesisleri ve gençlik merkezlerinden bazıları şöyle; 14 Kasım Spor Salonu, Emek Spor Salonu, Emek Gençlik Merkezi, Topçular Spor Salonu, Topçular Yarı Olimpik Yüzme havuzu, Karaağaç Gençlik Merkezi, Tuzluca Spor Salonu, Tuzluca Gençlik Merkezi, Konaklı Gençlik Merkezi, ve Özellikle Üniversite öğrencilerimizin yurt sorununu ortadan kaldıracak en büyük yatırımlardan biri ise 1700 Kişilik öğrenci yurdu, Konaklama, Yurt Binaları ve sosyal tesisler yer almaktadır. Yurdun bitmesi ile üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri olan barınma sorunu da ortadan kalkmış olacak.”dedi.
Ayaz, Bu devasa yatırımlar Iğdır’ın geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Bu yatırımlar sayesinde gençlerimizi kahve köşelerinden kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışarak spora yönlendirmeyi hedefliyoruz.
Ayrıca, yapılan gençlik merkezlerinde, Dikiş nakış kursu, Okuma yazma kursu, Kuran kursu, Yüzme, Voleybol, Basketbol, Boks, Tekvando gibi bir çok dalda hocalarımız eğitimler vermekte bu salonlardan hem aileler hem de çocuklar faydalanıyor. Buda bizleri gururlandırıyor. Bunların yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilimize yapmış olduğu Okullarımızı da gezerek basına tanıtacağız. ”şeklinde konuştu.
Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi,’ ise, Spor Salonları, Gençlik Merkezleri ve Öğrenci Yurtları ve kapasiteleri hakkında basına bilgi verdi.
Çebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize yapılan yatırımların devam edeceğini söyledi.
Yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Çebi, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilimize yaptığı bu devasa yatırımlar ülke sporuna büyük katkı sağlayacaktır. İlimize kazandırılan yeni tesislerimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, gelecek yıllarda tesis yatırımlarımız devam edecektir.” şeklinde konuştu. Haber: Ali Şıktaş


