Prof. Dr. İbrahim Maraş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise, bu çalıştayı gençlerin zihin problemlerini anlayarak İslam birliğine katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, “Pek çok perspektiften bakıldığında insan hayatının en önemli ve değerli döneminin ‘gençlik dönemi’ olduğu görülmektedir. Çünkü gençler bir toplumun geleceğinin teminatıdır. Bu yüzden bir toplum ya da ülkenin gelecek planlamasında gençlerin eğitimine vurgu yapılır. Aynı şekilde siyasetçiler de gençlere yönelik politikalara önem atfeder. Her şeyden öte Efendimizin (a.s.) bir yaşlının ameli ile gencin amelinin Allah katındaki değerini karşılaştırmak için ilkinin kandil, ikincisinin güneş mesabesinde olduğunu ifade etmesi, aslında gençlik döneminin ne derece önemli olduğu hakkında bizlere fikir vermektedir. Peki, bir insanın aynı ameli hayatının gençlik döneminde ifa ettiği vakit kat be kat fazla ecirle mükâfatlandırılmasının altında yatan sebepler bilmek gerekir” diye vurguladı.
“Gençlerin bu dönemde aradığı atmosfer resmiyet değil samimiyettir”
Rektör Alma son bölümdeki konuşmasında ise şunlara değindi. “Gençlerin aslında istedikleri atmosfer resmiyet değil, samimiyettir. Biraz daha açmam gerekirse; gençlere dönük hizmetlerde, evet yetkinlik gereklidir ama bu yetkinlikten anlamamız gerekenin o alanda diploma sahibi olmaktan öte, kalbini ve gönlünü bir gencin dünyasına açabilme becerisine sahip olmak diye düşünüyorum. Aksi halde bir diploma tek başına kâfi gelmemektedir. Gençlere resmiyet, bürokrasi, protokol uygulamaları itici gelmektedir. İhtiyaç duydukları ve aradıkları ise hasbîlik, samimiyet ve de en önemlisi birlikte vakit geçirmektir. Bu birliktelikten kasıt ise ‘öğretim’ yani bilgi aktarımı odaklı olan sınıflardaki formel ders işleyişinden öte, informel eğitime imkan sağlayan ders dışı etkinlik ve faaliyet ortamlarıdır. Gençlerle olan muhatabiyet, monolog ve ‘al bu bilgiyi ezberle, sınavda soracağım’ şeklinde değil, interaktif ve ‘gel birlikte öğrenelim’ anlayışına dayalı olmalıdır diye düşünüyorum. Zaten şu an dünyada eğitim öğretimin evrildiği yönde, bu anlayışı baz almakta ve geleceğe dönük eğitim öğretim politikaları pek çok Avrupa ülkesinde bu noktadan hareketle güncellenmektedir. Bu sözlerle, hem şahsımın hem de katılımcıların müstefid olacağı bu oturumların eğitim kurumlarımız, gençliğimiz, ülkemiz ve tüm dünya için hayırlı adımlara vesile olmasını niyaz ederek sizleri selamlıyorum. Tekrardan, Üniversitemize ve Iğdır’a hoş geldiniz.” şeklinde konuştu.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın konuşmasının ardından açılış paneline geçildi.
Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, açılış konuşmaları, Vali Enver Ünlü tarafından öğretim görevlilerine plaket takdimi ve açılış paneli konuşmaları ile son buldu. Açılış paneli sonrası verilen aranın ardından ilk oturumuyla başlayan çalıştay, üç gün sürecek. Çalıştayın son günü ise katılımcılar için Tebriz gezisi düzenlenecek ve dönüşte İshakpaşa Sarayı gezdirilecek.
Eğitim
Yayınlanma: 02 Ekim 2019 - 00:00
Günümüz Gençliğinin Zihin Problemleri Çalıştayı Başladı
Vali Enver Ünlü, Iğdır Üniversitesi tarafından düzenlenen “Günümüz Gençliğinin Zihin Problemleri Çalıştayı”na katıldı. 27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan çalıştayın ilk günü bugün yapılan açılış ile başladı. Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda yapılan açılış programına; Iğdır Valisi Enver Ünlü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcısı Selahattin Çelebi ve Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin katıldı. Yurt içi ve yurt dışından çalıştaya katılmak için Iğdır’a gelen çok sayıda akademisyen ve davetlinin yanı sıra Iğdır kamu kurum amirleri de salonda hazır bulundu.
Eğitim
02 Ekim 2019 - 00:00
İlginizi Çekebilir