Iğdır İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı bütçesi İl Genel Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.
İl Özel İdaresi’nin 39 milyon liralık bütçe kararnamesindeki 16 madde, tek tek okunarak oy birliğiyle kabul edildi. 39 milyon TL olan bütçesinde gelir, gider, finansman bütçesi ile bütçe kararnamesi ad okunarak tek tek oylandı.
İl Genel Meclisi Başkanı Kurban OLUZ başkanlığında yapılan toplantıya Sayın Valimiz Enver ÜNLÜ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat AKKUŞ Genel Sekreter Yardımcıları, İdaremiz Birim Müdürleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü katıldı.
İl Genel Meclisi Başkanı Kurban OLUZ yaptığı Açıklamada İlimizin kaynaklarını nasıl ve ne şekilde kullanacağını değerlendirdiğimiz ve karara bağlandığımız toplantıları yaptık "20 gündür devam eden İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarımız bugün sona ermiştir, 2018 yılı bütçemiz 39 milyon TL olarak oy birliğiyle kabul edilmiştir. Iğdır’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bütçemizin hazırlanıp sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.
İlimiz Valisi Sayın Enver ÜNLÜ ise yaptığı açıklamada “ 2017 yılında 34.200.000 TL olan bütçemiz 2018 yılı için 39.000.000 TL olarak hazırlanarak eğitimden tarıma, kültür ve tanıtım faaliyetlerinden köylerimizin yol, içme suyu, kanalizasyon, sulama gibi alt yapı hizmetlerine, çevre hizmetlerinden köy sokak aydınlatmalarına, gençlik ve spor hizmetlerinden erozyon ile mücadele hizmetlerine kadar pek çok alanda sektörü kapsayacak şekilde hizmetler yapmıştır.
Bunun ile birlikte idaremizin kıt bütçe imkanlarına rağmen personel ve makine gücümüz ile bileştirerek az gibi görünen ödenekler ile çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum.Hükümetimizin KÖYDES projesi ile birlikte ‘Şehirde ne var ise köyde de olacaktır .’ Hedefine artık çok yaklaştığımızı görüyorum .2017 yılında köylerimize birçok alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanında çocuk oyun grupları, yolcu durakları ve köy parke düzenlemesinin yapılması bunun en iyi göstergesidir.
Bu vesile ile işlerinin sorumluk bilinci ile ve şeffaf bir şekilde vatandaş odaklı il genel meclis ile koordineli yürüten İl Özel İdaresi çalışmalarını da kutluyor, 2018 yılında verimli bir çalışma yılı diliyorum .2018 yılı bütçemizin ilimiz için güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyor, çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi .