• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
09:54
Iğdırlı Kadın Çiftçiler Malatya’da: Kayısı Üretiminin Kalbine Teknik Gezi
09:52
112 Acil Çağrı Merkezi’nden Öğrencilere Farkındalık Eğitimi
09:48
Türk Mutfağı Haftası Tuzluca Tuz Mağaraları’nda Kutlanacak
09:47
En Büyük Diploma Güzel Ahlaktır
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Iğdır Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan Iğdır'ın Sorunlarını İletti
Genel Haber
Yayınlanma: 13 Ekim 2016 - 00:00

Iğdır Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan Iğdır'ın Sorunlarını İletti

             IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel Haber
13 Ekim 2016 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Iğdır Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan Iğdır'ın Sorunlarını İletti
             Şurada,  81 ilden 365 oda / borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti. İlimizi temsilen Odamız Yönetim kurulu Başkanı Kamil Arslan Iğdır'ın sorunlarını iletti.

             Başbakan Binali Yıldırım şurada yaptığı konuşmada, sanayi ve ticaret odası başkanlarının ifade ettiği sorunları şuraya katılan bakanlarla birlikte büyük bir titizlikle not ettiğine dikkati çekerek, "Bunların hepsine çözüm bulmak, ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyetler yolculuğunda en önemli paydaşlarından biri olan siz sanayi ve ticaret erbabının önünü açmak, yolunu aydınlatmak, 65. Hükümet olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bundan emin olabilirsiniz. AK Parti iktidarı olarak geçtiğimiz 14 yılda hep bunu yaptık. Her şeyi biz biliriz, biz yaparız zehabına kapılmadan, memleketin bütün paydaşlarını, her alandaki sivil toplum kuruluşlarını işin içine dahil etmek suretiyle vatandaşımızın, milletimizin beklediği en uygun, en ideal çözümü üretmeye çalıştık" ifadesini kullandı.

               -"İşimiz bundan sonra daha fazla takip"

                Anlatılan sorunların yüzde 60-70inin uygulamayla ilgili sorunlar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Yasalar var, altyapı var ama uygulamaya gelince maalesef keyfilik yüzünden vatandaşımız, yatırımcımız, sanayicimiz zaman kaybediyor, üzülüyor. Bunları da birlikte aşacağız. İnsanın olduğu yerde sorun var ama sorunları çözecek olan yine insandır" dedi.

           Yıldırım, bu konuda beraber çalışılacağını, daha yakın temasta olunacağını belirterek, TOBB, odalar ve ilgili bakanların her bir konuyu tek tek takip edeceğini, kendisinin de takipçisi olacağını söyledi.

             Düzenlemelerin yeterince var olduğunu, asıl meselenin ise uygulamada bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Uygulamaya gelince maalesef taşrada, orada, burada farklı farklı durumlar ortaya çıkıyor ve bundan da sektörümüz, sizler zarar görüyorsunuz. Emin olabilirsiniz ki işimiz bundan sonra takip, daha fazla takip. Sahada ne oluyor, ne bitiyor, yukarıda alınan kararlar sahada hangi oranda uygulama imkanı buluyor. Bunları bütün bakanlarımız tek tek takip edecekler ve gereğini yapacaklardır." diye konuştu.

            -"Gençleri geleceğe hazırlayacaksınız"

            Yıldırım, şurada sanayinin daha da geliştirilmesi, yeni OSBler yapılması, lojistik merkezler yapılması, birtakım bürokratik engellerin ortadan kaldırılması gibi taleplerin dile getirildiğini aktararak, "Ben burada lükse yönelik, israfa yönelik hiçbir talebe rastlamadım. Hepsi kendi içinde tutarlı, hepsi de ülkeye katma değer sağlayacak, bölgeye daha fazla yatırım yapmayı temin edecek talepler. Bunlara karşı duyarsız olamayız, hiç kimse olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

               Türkiye in mutlak üstünlüğü olmadığına dikkati çeken Yıldırım, "Petrolü yok, doğalgazı yok. Mukayeseli üstünlüğümüz var. Mukayeseli üstünlüğümüz ne? Genç nüfusumuz. Beşeri kaynağımız. Bu bizim birçok ülkede olmayan gücümüz. Bu gücümüzü şimdi kullanma zamanı gelmiştir." dedi.

                   Yıldırım, bu gücü kullanmak için gençlerin en iyi şekilde eğitimle donatılacağını ifade ederek, "Sizler de bu gençleri alıp önlerini açacaksınız, geleceğe hazırlayacaksınız." diye konuştu.

                -15 Temmuz darbe girişimi

              Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü ün 15 Temmuzdaki darbe girişimini anımsatarak, şöyle devam etti: "Hepimiz beraber yaşadık, 15 Temmuz gecesi Türkiye için ikinci Kurtuluş Savaşıdır, ikinci kurtuluş mücadelesidir. Bu mücadeleyi yüzümüzün akıyla milletçe kazanmış olmanın haklı gururunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. O gece herkes meydanlardaydı. Türkiye in en büyük sivil toplum kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, başkanı, bütün üyeleri, yurdun her köşesinde demokrasinden yana, milli iradeden yana net bir tavır koymak suretiyle darbe girişimine kalkan hainlere en güzel cevabı verdiniz. Hepinize çok teşekkür ederiz."

               Şura öncesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, ziyareti anısına TOBBun bahçesine dikilen çınar ağacının etrafına kürekle toprak attı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Iğdırlı Kadın Çiftçiler Malatya’da: Kayısı Üretiminin Kalbine Teknik Gezi
Iğdırlı Kadın Çiftçiler Malatya’da: Kayısı Üretiminin Kalbine Teknik Gezi
Türk Mutfağı Haftası Tuzluca Tuz Mağaraları’nda Kutlanacak
Türk Mutfağı Haftası Tuzluca Tuz Mağaraları’nda Kutlanacak
Iğdır’da Tarihi Karar: Aşiret Liderleri ve Kanaat Önderleri Başlık Parasını Kaldırdı
Iğdır’da Tarihi Karar: Aşiret Liderleri ve Kanaat Önderleri Başlık Parasını Kaldırdı
Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 10 şüpheli tutuklandı
Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 10 şüpheli tutuklandı
Son Haberler
Antalya'da 3 kamyon, tur aracı ve otomobilin karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı
Antalya'da 3 kamyon, tur aracı ve otomobilin karıştığı zincirleme...
Emekli polis dehşet saçtı: Eski eşini öldürüp intihara kalkıştı
Emekli polis dehşet saçtı: Eski eşini öldürüp intihara kalkıştı
Burdur'da hizar atölyesinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Burdur'da hizar atölyesinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü "sarı-kırmızı" renklerle aydınlatıldı
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü "sarı-kırmızı" renklerle...
Girlevik Şelalesi'nde hafta sonu yoğunluk yaşandı
Girlevik Şelalesi'nde hafta sonu yoğunluk yaşandı
Iğdır Belediyesi Eş Zamanlı Çalışmalarına Devam Ediyor
Iğdır Belediyesi Eş Zamanlı Çalışmalarına Devam Ediyor

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.