Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine Iğdır Üniversitesi Rektörü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Iğdır İl Müdürü Şerafettin Yiğit’in yanı sıra iki kurumdan idari amirler de katıldı.
İmzalanan protokolün genel amacı, Iğdır Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan Iğdır Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, kültürel ve sosyal yönden gelişmelerine katkıda bulunmaktır.
Bu kapsamda, öğrenciler için çeşitli alanlarda kurslar; öğrencileri bilgilendirici seminer, konferans, panel gibi kültürel etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktadır.
İmzaların atılmasının ardından törende konuşan Rektör Alma, “Eğitim öğretim sadece üniversite ile sınırlı değildir.
Bu protokol ile öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetleri üniversite dışında da devam edecektir.
Böylece yurtlarımız öğrencilerin barınma ve yeme-içme ihtiyacının yanında, kültürel ve bilimsel ihtiyacının karşılanmasına da ortak olacaklardır.” dedi.