Iğdır’ın markalaşması yolunda hummalı bir çalışma içerisine giren üniversitemiz, Iğdır’a has yöresel tatların tescillenmesi amacıyla faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda üniversitemiz, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yürüttüğü çalışmaların sonucunda şehrimiz ile özdeşleşen Iğdır Kayısısı ve Taş Köftenin coğrafi işaretini aldı.
“Üniversite olarak Iğdır’ın değerlerine, lezzetlerine sahip çıkıyoruz”
Üniversite olarak Iğdır’ın değerlerine, kültürüne ve lezzetlerine sahip çıktıklarını belirten Rektör Alma; “Şehrimizin markalaşması için başlattığımız çalışmalarla yöresel tatların tescillenmesi amacıyla yoğun bir mesai harcıyoruz. Son olarak yöresel lezzetlerimiz arasında yer alan Iğdır Kayısısı ve Taş Köftenin coğrafi işaretini aldık. Görüyoruz ki kurumlarımızla yürüttüğümüz ortak çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Ben, özellikle Iğdır Sanayi ve Ticaret Odası yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Onların desteğiyle şehrimizi ve bölgemizi üst sıralara taşıyacağız” şeklinde konuştu. Ayrıca, coğrafi işaret başvurusu yaparken aceleci davranmak gerektiğini de vurgulayan Rektör Alma; “Her ne kadar Iğdır’ın kendine özgü yöresel ürünleri çok olsa da bilindiği gibi Anadolu'nun her yerinde aynı isimli ürünler mevcut. Dolayısıyla bir ürünün coğrafi işareti alınırken hızlı olmak gerekiyor; çünkü o ürünün coğrafi işareti alındığında avantajlı hale geliyorsunuz” dedi.
Başkan Arslan, “Iğdır’ı marka şehir haline getireceğiz”
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan ise Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptıkları başvuru neticesinde, Iğdır Kayısısını tescillemeyi başardıklarını ifade ederek şehrimizle özdeşleşen yöresel lezzetlerin tescillenmesi amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti. Özellikle Iğdır Kayısısının ilimizde sektör haline gelmesi ve sanayi tesislerinin kurulması gerektiğini vurgulayan Başkan Arslan; “Iğdır’ı marka şehir haline getirmek istiyoruz. Bu kapsamda ‘Marka Şehir Iğdır’ projesi ile bazı ürünlerimizin coğrafi işaretini almayı başardık. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil; şehrimiz için potansiyel olan diğer ürünlere de yönelik çeşitli çalışmalar yapacağız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak coğrafi işaret başvuru dosyasının hazırlanmasında Iğdır Üniversitesine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ortak çalışmalar yaparak şehrimizi hak ettiği yerlere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.