Protokol ve Vatandaşlar Anıtta Bir Araya Geldi
Protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, saygı ve coşku hakimdi. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Iğdır Belediyesi adına anıta çelenkler sunuldu. Çelenk sunumu sonrasında, katılımcılar ebedi önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Tören programı, fotoğraf çekimi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama dileklerinin ardından sona erdi.
Kutlamalar Akşam ve Ertesi Gün Devam Edecek
Iğdır’daki kutlama programı, çelenk sunma töreniyle sınırlı kalmayacak. Akşam saatlerinde ve yarın (29 Ekim Çarşamba) coşku devam edecek.
Fener Alayı: Bugün (29 Ekim), saat 19.00’da Belediye Meydanı’ndan başlayıp Millet Bahçesi’nde sona erecek olan Fener Alayı düzenlenecek.
Resmi Kabul ve Program: 29 Ekim Çarşamba günü ise, saat 09.30’da Iğdır Valiliği’nde tebriklerin kabulü yapılacak. Saat 10.00’da Zübeyde Hanım Bulvarı’nda kutlama programı gerçekleştirilecek.
Kabul Töreni: Aynı günün akşamı saat 19.00’da Alyans Düğün Salonu’nda Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni daveti ile kutlamalar son bulacak.