Yeni tarifeye göre kuzu eti kilogram fiyatı 550 TL’den 570 TL’ye çıkarken, dana etinin kilogram fiyatı ise 650 TL’den 680 TL’ye ulaştı.

Vatandaşın “Bin TL” Endişesi
Üst üste gelen zamlar karşısında alım gücü düşen Iğdırlı vatandaşlar, duruma sert tepki gösterdi. Fiyat artışlarının artık aylık rutine dönüştüğünü belirten bir vatandaş, yetkililere seslenerek şunları söyledi:

Minik Katkılar Milyonlar Etti
Minik Katkılar Milyonlar Etti
İçeriği Görüntüle

“Artık her şeye zamla uyanıyoruz. Aylık zamlar geliyor. Tahminimiz yıl başına kadar etin kilosu bin TL olmasına şaşırmayacağız. Artık bekliyoruz.”

Bölge halkı, temel besin kaynaklarından olan kırmızı ete ulaşmakta büyük zorluk çektiklerini ve bu durumun hane bütçelerini derinden sarstığını ifade ediyor. Hayvancılık maliyetlerindeki artışın tüketiciye doğrudan yansıması, özellikle dar gelirli kesimi olumsuz etkiliyor.

Indir-15

Muhabir: Hatem POLAT