Genel

Iğdır’da Kırmızı Et Fiyatlarına Yeni Şok: Dana Eti 680 TL, Kuzu Eti 570 TL’ye Yükseldi!

Iğdır’da kırmızı et fiyatlarına bir kez daha zam geldi. Artan yem, enerji ve nakliye gibi girdi maliyetlerini gerekçe gösteren kasaplar, et fiyatlarını ortalama 30 ila 50 TL arasında yükseltti.

Yeni tarifeye göre kuzu eti kilogram fiyatı 550 TL’den 570 TL’ye çıkarken, dana etinin kilogram fiyatı ise 650 TL’den 680 TL’ye ulaştı.

Vatandaşın “Bin TL” Endişesi
Üst üste gelen zamlar karşısında alım gücü düşen Iğdırlı vatandaşlar, duruma sert tepki gösterdi. Fiyat artışlarının artık aylık rutine dönüştüğünü belirten bir vatandaş, yetkililere seslenerek şunları söyledi:

“Artık her şeye zamla uyanıyoruz. Aylık zamlar geliyor. Tahminimiz yıl başına kadar etin kilosu bin TL olmasına şaşırmayacağız. Artık bekliyoruz.”

Bölge halkı, temel besin kaynaklarından olan kırmızı ete ulaşmakta büyük zorluk çektiklerini ve bu durumun hane bütçelerini derinden sarstığını ifade ediyor. Hayvancılık maliyetlerindeki artışın tüketiciye doğrudan yansıması, özellikle dar gelirli kesimi olumsuz etkiliyor.