• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
08:24
Milli Eğitim Müdürü Gün, “Benim Dünyam Çocuk Akademisi”ni Ziyaret Etti
02:11
AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Toprak, Iğdır Teşkilatıyla Buluştu
00:36
Kaymakam Erdoğan’dan Mürşitali ve Yukarıalican Köylerine Ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU IĞDIR'IN TARIM SEKTÖRÜ HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
Genel Haber
Yayınlanma: 03 Ocak 2019 - 00:00

İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU IĞDIR'IN TARIM SEKTÖRÜ HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

        İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 1 yılı geride bıraktık. İlimizin tarımı ve hayvancılığı her geçen gün gelişerek büyüyor. Tarım ve gıda olmazsa olmazlarımızdandır. Böylesine stratejik bir durumda olan tarım ve gıda sektörünün her kesimi ile paydaşlarımızla ortak çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı, 2019 yılında daha da geliştirerek hızlandıracağız.  

Genel Haber
03 Ocak 2019 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İL MÜDÜRÜ ÖZKAN YOLCU IĞDIR'IN TARIM SEKTÖRÜ HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
Uzun yıllardır tarım kenti ve çiftçi bölgesi olarak övünürken, bir taraftan da bazı şeyleri eksik yapmanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Hem ülkemizin hem de Iğdır'ın çok ciddi tarımsal potansiyelleri olmasına rağmen iyi bir planlama ya da iyi bir satış envanteri çıkartamadığımız için zaman zaman üreticilerimizin ürünü tarlada kalıyor, bazen de talep edilen kadar, yeterince üretemediğimiz ürünleri döviz ödeyerek dışarıdan ihraç etmek zorunda kalıyoruz. Onun için bizim her şeyden önce bu planlamayı yerelden başlayarak gerçekleştirmemiz lazım. İkinci bir eksiğimiz de el emeği göz nuru olarak meydana getirdiğimiz, ürettiğimiz, ürünlerimizi; ( Iğdır Kayısısı, Elma, Şeftali, Yerli üzüm çeşitlerimiz, Pamuk, Dane ve Silajlık mısır, balyalanmış kuru yonca otu, Süt ve süt ürünlerimiz, Et ve et ürünlerimiz ) Iğdır'ın iç piyasasına, ülkemizin diğer şehirlerinin iç piyasasına ve dünya piyasasına arzı konusunda dünya standartlarına uygun hale getiremediğimiz için, gerek kalite, gerek damak tadı, gerek ambalaj, gerek şekil olarak bu standartlara uygun hale getiremediğimiz için ülkemizin ticaretinde, dünya ticaretinde ve tarımında da gerekli yerimizi alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 
Bütün bunlardan dolayı 2018 yılında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak mümkün olduğu kadar çiftçimizin, üreticimizin ve köylülerimizin yanında olmaya gayret ettik. Göreve gelir gelmez, 7/24 çiftçilerimizle diyalog ve ilişki içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ettik.
2019 yılında da tarlada, bağda, bahçede, Ahırda, Ağılda, merada ve yaylada, kısacası, nerede bir çiftçimiz varsa oraya çiftçimizin ayağına kadar giderek, Tohumun toprakla buluştuğu andan itibaren, hasat yapılıncaya kadar, hatta üretilecek olan ürünlerin pazarlamasına kadar, çiftçimizin yanında olacağız. Çiftçilerimizle el ele vererek birlikte üreteceğiz. 
Üretim aşamasından başlayarak, çiftlikten sofraya kadar, kimyasal ve biyolojik riskleri taşımayan güvenli gıdaların, tüketicilerimize ulaşmasını sağlamaya gayret göstereceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 2019 yılının; çok bereket, çiftçilerimizin çok kazanabildiği,Tüketicilerimizin hijyen şartlarda üretilen gıdaları tüketebildiği, yeterli gıdaya ulaşabildiği ve sağlıklı beslenebildiği bir yıl olmasını diliyorum. 
Özkan YOLCU
İl Tarım ve Orman Müdürü



  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kaymakam Erdoğan’dan Mürşitali ve Yukarıalican Köylerine Ziyaret
Kaymakam Erdoğan’dan Mürşitali ve Yukarıalican Köylerine Ziyaret
Tarım Bakanı Yumaklı Iğdır'da Damızlık Hayvan Dağıtımı Gerçekleştirdi
Tarım Bakanı Yumaklı Iğdır'da Damızlık Hayvan Dağıtımı Gerçekleştirdi
Kadrolu Dilenciler Iğdır’da İş Başında: Vatandaşlar Yetkililerden Önlem İstiyor
Kadrolu Dilenciler Iğdır’da İş Başında: Vatandaşlar Yetkililerden Önlem İstiyor
"Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek" Projesi Iğdır'dan Başladı
Son Haberler
Bereketli Mahallesi'nde aşure ve keşkek hayrı
Bereketli Mahallesi'nde aşure ve keşkek hayrı
Bayburt'ta Yerel Ozanlar Konseri ve Aşıklar Şöleni düzenlendi
Bayburt'ta Yerel Ozanlar Konseri ve Aşıklar Şöleni düzenlendi
Bayburt'ta 2025 yılı 3'üncü il Koordinasyon Toplantısı yapıldı
Bayburt'ta 2025 yılı 3'üncü il Koordinasyon Toplantısı yapıldı
Uşak'ta tırın dorsesi alev alev yandı
Uşak'ta tırın dorsesi alev alev yandı
Ankara'da yağış sonrası su dolan dairenin duvarı böyle yıkıldı: 1 yaralı
Ankara'da yağış sonrası su dolan dairenin duvarı böyle yıkıldı:...
HUDUT KARAKOLUNA ROKETLİ SALDIRI
HUDUT KARAKOLUNA ROKETLİ SALDIRI

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.