• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
11:10
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile Yola Devam!
08:02
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
01:57
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
01:49
Serdar Ünsal’dan Iğdır Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’e Teşekkür Plaketi
01:47
Tümgeneral Hurşit Ağırcan’dan Iğdır Valisi Ercan Turan’a Ziyaret
01:45
Büro Memur Sen Iğdır Şube Başkanı Ömer Çakmak’tan Gazetemize Ziyaret
01:38
Iğdır’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı
01:36
Iğdır'da toplam nüfusun 18,5 ini genç nüfus oluştururken hane halkı büyüklüğü ise 3,75 Oldu
01:32
Iğdır’da  Trafiğe kayıtlı araç sayısı 36 bin 443 oldu.
01:05
Doğaseverlerden Orman İşletme Müdürüne plaket
01:03
Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Iğdırlı Prof. Dr. Ekrem Gürel Atandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
Genel Haber
Yayınlanma: 06 Mart 2019 - 00:00

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

          Iğdir Ti̇caret Ve Sanayi̇ Odasi Yöneti̇m Kurulu Başkanı Kami̇l Arslan, Hatırlayacağınız üzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu.   

Genel Haber
06 Mart 2019 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar.
Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı. 
İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde konuştu.
Kamil Arslan, Ben size bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim.
Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. 
2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. 
Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. 
İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.
Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek. 
Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.
İkincisi de; herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Böylece Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. 
Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. 
Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru. 
Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün.
Aklınıza takılan bir konu olursa, Iğdır Ticaret  ve Sanayi Odası ‘na  ulaşmanız mümkün. 
Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz.
Önümüzdeki süreçte de Valimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yerel teşkilatları ve iş dünyası kuruluşlarımızın başkanlarının katılımıyla üyelerimize yönelik olarak istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceğiz.
İlimizde her ay en çok ilave istihdam sağlayan üyelerimizi kutlayacağız.
Bakın 2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve 1,5 milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdimi yapılmayacak şey yoktur. 
Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum. 
Sizler vasıtasıyla ülke çapında her işverene sesleniyoruz; Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. 
Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da, bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak.
Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. 
Bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için, Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var diyoruz.
Sizleri  Iğdır Ticaret ve sanayi Odası olarak saygıyla selamlıyorum.”şeklinde konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
Tümgeneral Hurşit Ağırcan’dan Iğdır Valisi Ercan Turan’a Ziyaret
Tümgeneral Hurşit Ağırcan’dan Iğdır Valisi Ercan Turan’a Ziyaret
Büro Memur Sen Iğdır Şube Başkanı Ömer Çakmak’tan Gazetemize Ziyaret
Büro Memur Sen Iğdır Şube Başkanı Ömer Çakmak’tan Gazetemize Ziyaret
Son Haberler
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile Yola Devam!
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile Yola Devam!
Jandarmadan 'dumansız piknik' uyarısı
Jandarmadan 'dumansız piknik' uyarısı
Erzurum'da araç cayır cayır yandı
Erzurum'da araç cayır cayır yandı
Cumhuriyeti kuran şehirler buluştu
Cumhuriyeti kuran şehirler buluştu
Dev kayalar yolu ulaşıma kapattı
Dev kayalar yolu ulaşıma kapattı
IĞDIR KİTAP FUARINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
IĞDIR KİTAP FUARINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.