Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Kamil Arslan, “hükümet tarafından hazırlanan ve yakında yürürlüğe girmesi düşünülen yeni teşvik yasasında, bölgede tarım, hayvancılık, turizm, ve hizmet sektörünün desteklenmesi olmalıdır” dedi
Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, “yıl sonuna kadar yeni teşvik modelinin yürürlüğe geçmesi için çalışma yapılıyor. Hazırlanacak olan yasada özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ayrı bir yeri olmalı. Daha önce çıkarılan teşvik yasalarındaki sorunlar ortadan kalkması gerektiğini “ vurguladı.
Arslan, yeni yasadan beklentileri konusunda şunları kaydetti: ”Bedelsiz arsa tahsislerinde yaşanılan sorunların ortadan kaldırılması, risk sermayesi sorununun çözümü için uzun vadeli ve düşük faizli kredi uygulaması, bölgedeki güven sorununun bir an önce çözülmesi, haksız rekabetin önlenmesi, istihdam üzerindeki yüklerin ve vergilendirmenin yeniden gözden geçirilmesi, KOSGEB kredilerinin artırılması ve bölgeye pozitif ayrımcılık yapılması, kalkınma ajanslarının yetki, sorumluluklar ile bütçelerinin artırılması, bölgenin altyapı sorunlarının çözümü ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, bölgede tarım, hayvancılık, turizm, hizmetler sektörünün desteklenmesi gerekmektedir. Özellikle büyük baş hayvancılığı daha çok teşvik edilmelidir. Gümrüklerde yaşanan sorunlar en aza indirilmeli” dedi.
Genel Haber
Yayınlanma: 21 Eylül 2011 - 05:48
Kamil Arslan Teşvik Yasasının Bölge İçin Önemine Değindi
IĞDIR ITSO BAŞKANI KAMİL ARSLAN, “YENİ TEŞVİK YASASINDA BÖLGEDE TARIM, HAYVANCILIK, TURİZM VE HİZMETLER SEKTÖRÜNÜN DESTEKLENMESİ OLMALIDIR” DEDİ
Genel Haber
21 Eylül 2011 - 05:48
İlginizi Çekebilir