• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
13:14
Aralık İlçesi Fiber İnternete Kavuşuyor
08:24
Milli Eğitim Müdürü Gün, “Benim Dünyam Çocuk Akademisi”ni Ziyaret Etti
02:11
AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Toprak, Iğdır Teşkilatıyla Buluştu
00:36
Kaymakam Erdoğan’dan Mürşitali ve Yukarıalican Köylerine Ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Türk Hava Yollarının Necefe Uçak Seferleri Devam Ediyor
Genel Haber
Yayınlanma: 03 Eylül 2011 - 05:40

Türk Hava Yollarının Necefe Uçak Seferleri Devam Ediyor

       İnanç ve kültür merkezi Necef'e haftada 3 gün uçak seferleri başlatan THY, yıllardan beri büyük zorluklarla Necef'i ziyaret eden Şii-Alevi yurttaşların işini kolaylaştırdı.

Genel Haber
03 Eylül 2011 - 05:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Hava Yollarının Necefe Uçak Seferleri Devam Ediyor
            İstanbul’dan uçağa bindiğiniz anda 2.5 saat sonra Necef’e inerek orda Hz. Ali Türbesini ziyaret etmeniz mümkün.
Bu amaçla İstanbul da bulunan Caferilerin dini lideri Selahattin Özgündüz’ün bulunduğu Zeynebiye Camii inanç ve kültür merkezi basın yayın halkla ilişkiler bölümüyle Necef’te bulunan El Hekim Müessesesinin birlikte organize ettiği THY’la Necef buluşması tamamlandı.
              Geziye Türkiye tarafından  Zeynebiye  Basın sorumlusu Kasım Alcan başkanlık ederken Necef bölümüne de El Hekim Müessesesi dış ilişkiler müdürü Seyit Salih El Hekim başkanlık etti.
            THY sponsorluğun da gerçekleşen geziye dünyanın çeşitli ülkelerinde görev yapan basın yayın temsilcileri ve inanç merkezi temsilcileri katıldı.
              Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kasım Alcan, ”Necef, İslam Dünyası için büyük öneme sahiptir. İlim hikmet kapısı burasıdır. Bin yıllık ilim havzasıdır burası. Şahı velayet İmam Ali buradadır.
             Atamız Adem ve Nuh Nebiyullah’ın mezarı buradadır. Kâbe’den sonraki en önemli merkez. Necef’e on dakikalık mesafede bulunan Kûfe şehri de Necef kadar önemli. Zira Hz. Ali’nin evi ve şehit edildiği mescid, Hz. Hüseyin’in kendisini sürekli davet eden Kûfelilere elçi olarak gönderdiği amcaoğlu Müslim bin Akil’in türbesi Kûfe’de bulunuyor. Yeryüzünde kılınan namazın en faziletli sayıldığı dört büyük mescitten ikisi olan Kufe Mescidi ve Mescidi Sehle buradadır. Peygamberlerin yaşadığı vefat ettiği topraklardır buralar. Hz. Hüseyin’in şehit edildiği Kerbela’nın Necef’e uzaklığı 70 km. Türkiye’den her yıl binlerce ziyaretçinin, karayolu ve Bağdat üzerinden gittiği ve bir o kadarının gitmek istediği Necef’e bugüne kadar uçak seferlerinin konmaması büyük bir eksiklikti. Nihayet THY’nin 3 gün sefer koyması ile bu eksiklik giderilmiş oldu. THY  Necefe gidiş geliş olarak 270 euro alıyor oteller duruma göre geceliği 30-70 dolar arasında değişiyor. 4 gün içinde hem Necef, Kerbela ve Kazimiye’yi ziyaret edilip rahat bir şekilde dönülebilir. THY  Necefe gidiş geliş olarak 275 Euro alıyor oteller duruma göre geceliği 30-70 dolar arasında değişiyor. Güvenlik olarak bir sorun ve sıkıntı görmedik. Kutsal mekanların dışında kültürel ve tarihi yerleri de gezmeniz mümkün.
Irak bölümünü koordine eden El hikme müessesesi dış ilişkiler sorumlusu ve aynı zamanda Irak’ta ikinci büyük otorite büyük Ayetullah Seyyid Muhammed Said El Hekim’in Avrupa temsilcisi de olan Seyit Salih El Hekim  “Irak halkı Saddam zulmünden çok çekti.Özellikle El Hekimi ailesi olarak bizler çok şehit verdik. Saddam zulmü karşısında direndik. Şimdi durum değişti. Kutsal mekânlar rahat bir şekilde ziyaret edilebiliyor. Alınan tedbirlerle güvenlik problemi de yok. Türbeleri ziyaret etmek isteyenler rahatlıkla gelip ziyaret edebilir. THY uçak seferi düzenlemesi bizleri sevindirmiştir. Necef 2012 yılı İslam Kültür başkenti oluyor. Burada olup bitenleri gördükleriniz lütfen doğru bir şekilde insanlara aktarınız diyen el hekim sözlerini şöyle tamamladı Ehlibeyte gönül veren herkesi ziyaret için bekliyoruz ”şeklinde konuştu.
Necef seferleri, salı, perşembe ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün olarak gerçekleştirilecek. Necef’e gidiş-dönüş biletleri tüm vergiler dahil 270 Avro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
 Aralık İlçesi Fiber İnternete Kavuşuyor
Aralık İlçesi Fiber İnternete Kavuşuyor
Kaymakam Erdoğan’dan Mürşitali ve Yukarıalican Köylerine Ziyaret
Kaymakam Erdoğan’dan Mürşitali ve Yukarıalican Köylerine Ziyaret
Tarım Bakanı Yumaklı Iğdır'da Damızlık Hayvan Dağıtımı Gerçekleştirdi
Tarım Bakanı Yumaklı Iğdır'da Damızlık Hayvan Dağıtımı Gerçekleştirdi
Kadrolu Dilenciler Iğdır’da İş Başında: Vatandaşlar Yetkililerden Önlem İstiyor
Kadrolu Dilenciler Iğdır’da İş Başında: Vatandaşlar Yetkililerden Önlem İstiyor
Son Haberler
Van Büyükşehir Belediyesi yaşlılara moral gezisi düzenledi
Van Büyükşehir Belediyesi yaşlılara moral gezisi düzenledi
⁠Urartu'nun göz bebeği Haldi Tapınağı adım adım gün yüzüne çıkarılıyor
⁠Urartu'nun göz bebeği Haldi Tapınağı adım adım gün yüzüne...
Mars'ı andıran 'Gökkuşağı Tepeleri' ziyaretçi akınına uğruyor
Mars'ı andıran 'Gökkuşağı Tepeleri' ziyaretçi akınına uğruyor
 Aralık İlçesi Fiber İnternete Kavuşuyor
Aralık İlçesi Fiber İnternete Kavuşuyor
Çölyak hastalarına glutensiz aşure ikramı
Çölyak hastalarına glutensiz aşure ikramı
Evine Kanalizasyon Dolan Vatandaş Yetkililerden Yardım İstiyor
Evine Kanalizasyon Dolan Vatandaş Yetkililerden Yardım İstiyor

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.