• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
15:09
Bilim Işığında Geleceğe Adım Adım
14:18
“Yeşeren Umutlar Bahçesi”
12:49
Azerbaycan Heyetinden Anlamlı Ziyaret
11:33
Güller Böcek İstilasına Uğradı
09:24
112’yi Gereksiz Meşgul Edenlere ve Asılsız İhbarda Bulunanlara Ağır Para Cezası
09:18
Meslek Lisesinden Anlamlı Destek: Özel Eğitim Okuluna Masa Örtüsü Hediyesi
09:16
Iğdır’da Arıcılara %50 Hibeli Destek: Kovan Dağıtımı Başlıyor
08:53
Iğdır’da Güneş Enerjisi Santrali Kurulması İçin İlk Adım Atıldı
08:44
Çanakkale'nin Son Kahramanları!  
08:41
Sağlık İçin Hareket Et Yürüyüşü
08:05
Iğdır’da Müzeler Haftası Coşkuyla Kutlandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Uzundereli öğrencilerden Ankara çıkarması: Bakan Yusuf Tekin'e ziyaret
Haberler
Yayınlanma: 21 Mayıs 2025 - 10:23
Güncelleme: 21 Mayıs 2025 - 10:24

Uzundereli öğrencilerden Ankara çıkarması: Bakan Yusuf Tekin'e ziyaret

Erzurum'un Uzundere ilçesinden 60 öğrenci, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in davetlisi olarak başkent Ankara'ya anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Haberler
21 Mayıs 2025 - 10:23
Güncelleme: 21 Mayıs 2025 - 10:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uzundereli öğrencilerden Ankara çıkarması: Bakan Yusuf Tekin'e ziyaret
Erzurum'un Uzundere ilçesinden 60 öğrenci, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in davetlisi olarak başkent Ankara'ya anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Öğrenciler, hemşerileri Bakan Tekin tarafından makamında kabul edilerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Ziyarete Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, idareci ve öğretmenler katıldı.

İki Günlük Ankara Programı Dolu Dolu Geçti

Uzundereli çocukları Ankara gezisinin ilk günü sabah kahvaltısıyla başladı. Öğrenciler ve beraberindeki heyet, Ankara Kalesi ve çevresinde yürüyüş turuna çıkarak Aslanhane Ahi Şerafettin Camii ile Çıkrıkçılar Yokuşu'nu gezdi. Öğle yemeğinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na geçen öğrenciler, Bakan Yusuf Tekin ile bir araya gelerek hem sohbet etti hem de çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından Hacı Bayram Veli Camii de program kapsamında ziyaret edildi. Gezinin ikinci günü, Hamamönü'nde başladı. Mehmet Akif Ersoy'un evini gezen öğrenciler, ardından Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezdi. Öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi programı başladı. Burada külliye içerisindeki müze bölümü, dış alan, Millet Kütüphanesi ve Millet Camii rehber eşliğinde gezildi.

Bakan Tekin: "Hep beraber güzel şeyler yapacağız. "

Bakan Tekin, memleketi olan Erzurum'un Uzundere ilçesinden gelen öğrencileri kabulünde yaptığı konuşmada: "Şu anda 650 bin sınıfımızda etkileşimli tahta var. Birleşmiş Milletler'in ilgili kurumları diyor ki 'Dünyada tüm dersliklerini internet erişimiyle birbirine bağlayan, tüm dersliklerinde etkileşimli tahta olan tek ülke Türkiye.' Yani bu yirmi yirmi iki yılda Türkiye eğitimde ciddi bir mesafe katetti. Biz bunu yaparken sizden bir tek beklentimiz var: Siz bu yapılanların karşılığını en iyi şekilde kendinizi yetiştirerek verin istiyoruz. Türkiye'de bütçeden en büyük pay eğitime ayrılıyor ve bu çok kıymetli. Bizim ülkemizde toplanan vergi gelirlerini en çok, yaklaşık beşte birini eğitime ayırıyoruz. Bu ne anlama geliyor? Demek ki şu an Türkiye'yi yönetenlerin en öncelikli konusu: Çocuklarımız iyi eğitim alsınlar. Dolayısıyla biz bütün fedakârlıkları, bütün bu işleri siz iyi bir eğitim alasınız ve ülkesine, milletine, vatanına en iyi şekilde hizmet eden gençler olarak yetişirsiniz diye yapıyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken öğretmenlerimiz bizim için çok değerli. Biz öğretmenlerimizi çok seviyoruz çünkü bütün bu işleri biz öğretmenlerimizle beraber yapıyoruz. İnşallah hep beraber güzel şeyler yapacağız. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Teşekkürler Bakan Tekin

Uzundereli öğrenciler ve beraberindeki heyet, bu anlamlı davet ve misafirperverlik dolayısıyla Bakan Yusuf Tekin'e teşekkür ederek, Ankara'dan unutulmaz anılarla ayrıldı. Bu özel program sayesinde öğrenciler hem tarihi ve kültürel yerleri gezdi hem de devlet büyükleriyle bir araya gelerek motivasyonlarını artırdı. Bakan Tekin, buluşmada öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Sizi burada misafir etmekten gerçekten mutlu olduk. Ayaklarınıza sağlık, Allah razı olsun." diyen Bakan Tekin, öğrencilere hitabında, "Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitimde fırsat eşitliğini temin etmek için, Türkiye'nin her tarafındaki çocuklar aynı eğitimi alsınlar ve başarılı olsunlar diye gece gündüz çaba sarf ediyoruz." dedi.

"Uzundere'nin havasını, suyunu, toprağını size getirdik"

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Bakan Tekin, onlara söz vererek duygu ve düşüncelerini dinledi. Öğrenciler, Uzundere ilçesinin köylerinden aldıkları topraklarla diktikleri bir zeytin fidanını, "Uzundere'nin havasını, suyunu, toprağını size getirdik." diyerek Bakan Tekin'e takdim etti. Bakanlıkta bulunmaktan büyük heyecan duyduklarını belirten öğrenciler, "Ankara'ya ve yanınıza geldiğimiz için çok mutlu olduk." dedi. Öğretmenler de Bakan Tekin'e, "Birçok öğrencimiz ilk kez il dışına çıktı. Öğrencilerimiz adına bu imkânı verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederiz." diye konuştu. Bakan Tekin, öğrencilere içinde kırtasiye malzemesi olan çanta ve mangala; öğretmenlere ise tükenmez kalem hediye etti. Hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Köşk'teki uygulamada 61 araç kontrol edildi
Köşk'teki uygulamada 61 araç kontrol edildi
Mersin merkezli FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
Mersin merkezli FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
Doğaseverlerin yeni rotası Çarpanak yarımadası
Doğaseverlerin yeni rotası Çarpanak yarımadası
Manavgat'ta 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Manavgat'ta 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Son Haberler
Bilim Işığında Geleceğe Adım Adım
Bilim Işığında Geleceğe Adım Adım
“Yeşeren Umutlar Bahçesi”
“Yeşeren Umutlar Bahçesi”
Azerbaycan Heyetinden Anlamlı Ziyaret
Azerbaycan Heyetinden Anlamlı Ziyaret
Köşk'teki uygulamada 61 araç kontrol edildi
Köşk'teki uygulamada 61 araç kontrol edildi
Mersin merkezli FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
Mersin merkezli FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
Oltu Arıtaş Mahallesi'ne 160 tonluk sulama havuzu
Oltu Arıtaş Mahallesi'ne 160 tonluk sulama havuzu

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.