Önce kamyonetinin gasp edildiğini öne süren ve ardından PKK'lı bir teröriste sattığı ortaya çıkan S. P. ile aracılık eden Yazlık Köyü Muhtarı M. P. yakalanarak Adliye'ye verildi.
Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan iki zırhlı aracı hedef alan bombalı tuzak, 8 Eylül günü saat 08.45'te meydana geldi. Iğdır'dan yola çıkan servis minibüsü ile güvenliklerini sağlayan korumaları taşıyan iki zırhlı araç, Aralık İlçesi'ne bağlı Çamurlu Köyü yakınlarından geçerken şiddetli patlama meydana geldi. Patlamada minibüs ve zırhı araçlarda bulunan 13 polis memuru şehit olurken, 1 polis memuru da yaralandı.
Ülke genelinde büyük üzüntüye ve tepkiye yol açan olayın ertesi günü, güvenlik kuvvetlerine Iğdır'ın Halfeli beldesinde oturan 39 yaşındaki S. P. başvurdu ve 76 DP 825 plakalı üstü açık kamyonetinin PKK tarafından gasp edildiğini, terör örgütünün eylemlerinde kullanmasından korktuğunu bildirdi.
İfadesi alınan S. P., daha önce Yazlık Köyü Muhtarı M. P. aracılığı ile tanıştığı 'Firaz' kod adlı PKK'lıya 2001 model kamyonetini satmak için pazarlık ettiğini iddia etti.
Bunun üzerine 9 Eylül günü Muhtar 49 yaşındaki M. P. da yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Yazlık Köyü Muhtarı M. P. ve S.P., kamyoneti 'Firaz' kad adlı PKK'lıya 20 bin lira karşılığında sattıklarını itiraf etti.
Alınan ifadeler ve elde edilen bilgiler ışığında 13 polis memurunun şehit edilme olayı şöyle gelişti:
"PKK'lılar Bulakbaşı Köyü'ndeki bir samanlıkta sakladıkları 5 ton bombayı yükleyerek kamyoneti, Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Çamurlu Köyü yakınında karayolunun kenarına bıraktı. 'Firaz' kod adlı terörist, kamyonette bulunan bombaları uzaktan kumandayla infilak ettirerek gerçekleştirdi.
Terörist, çevredeki çiftçilerinden birine ait bir traktörü gasp etti ve olayı gerçekleştirdiği yerden uzaklaştı."
Olayla ilgili gözaltında bulundurulan S. P. ve Muhtar M. P., bugün Aralık'ta Adliyeye verildi. Sıkı güvenlik önlemleri altında Adliyeye verilen S. P. ve M. P.'ın sorgusuna başlandı.
TUTUKLANDILAR
13 polis memurunun şehit edilmesi ile ilgili adliyeye çıkarılan S. P. ile M.Padak çıkarıldıkları mahkeme tarafından, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık', 'Terör örgütüne araç temin etmek' suçlarından tutuklanarak Iğdır Cezaevine gönderildi.
Genel Haber
Yayınlanma: 16 Eylül 2015 - 00:00
13 Polisin şehit olduğu PKK saldırısında 2 Kişi Tutuklandı
PKK'nın Iğdır'daki 13 polis memurunun şehit olma tuzağını, 20 bin liraya aldığı kamyonete 5 ton bomba yükleyerek gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
Genel Haber
16 Eylül 2015 - 00:00
İlginizi Çekebilir